Home > Breek eens een tegel uit….Roeselare wil volop tegeltuintjes promoten met nieuw reglement

Breek eens een tegel uit….Roeselare wil volop tegeltuintjes promoten met nieuw reglement

Geschreven op 25 april 2022 om 20:19 door Mario De Wilde

De Stad Roeselare past het bestaand reglement tegeltuintjes aan. Vanaf nu spreken we van geveltuintjes. Hét grote verschil is dat je bij een geveltuin over de hele lengte van je gevel tegels kan uitbreken, terwijl dat bij een tegeltuin slechts ééntje was. Meer tegels uitbreken en dus meer planten zorgt voor meer voordelen: voor jou, de buurt en de natuur. Van een win-win gesproken!

Voordelen voor de natuur
Vogels, bijen en vlinders voelen zich meer thuis in de straat. Zeker inheemse planten helpen de bijen en vlinders aan meer stuifmeel en nectar. Door enkele tegels te wippen, zorg je ook voor meer waterdoorlaatbaarheid en stroomt er minder regenwater naar de riool. Zo houden we het water beter vast. Zo past dit nieuw reglement uitstekend binnen Wild #VANRSL, de noemer waaronder de Stad dit jaar voluit voor meer biodiversiteit gaat. Want zelfs door kleine dingen te veranderen in je eigen omgeving, kan je een verschil maken. Ook in stedelijk gebied.

Voordelen voor jou en de buurt
Wanneer er meer tegels uitgebroken worden, kan er meer aangeplant worden en kleurt de straat groener. En: groen is goed! Contact met de natuur vermindert stress en zorgt voor meer geluk. Het zorgt ook voor je fysieke gezondheid: dankzij meer groen is het in warme zomers minder heet, het groen dempt autolawaai en het houdt fijn stof vast.

Praktisch
Het nieuw reglement gaat in voege op 3 mei en is dan terug te vinden op www.klimaatswitch.be Check of je aan alle voorwaarden voldoet en registreer vervolgens je geveltuin. Na registratie kan je starten met de aanleg. Wij hopen alvast dat de straten van Roeselare in de toekomst groener zullen kleuren en dat zowel jij, je buurt als de natuur genieten van de voordelen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.