Home > Bredene telt al volop af naar Champagnefestival in het MEC Staf Versluys

Bredene telt al volop af naar Champagnefestival in het MEC Staf Versluys

Geschreven op 29 september 2023 om 09:22 door Mario De Wilde

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober komt de herfsteditie van het Champagnefestival naar het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys in Bredene. Champagneliefhebbers kunnen er opnieuw terecht voor een weekend lang proeven van champagne uit de drie belangrijkste regio’s: de Marne, de Aube en de Aisne, alsook van verschillende andere lekkernijen.

Oorspronkelijk was het een kleinschalig champagnefestival maar elk jaar werd het event populairder en waren er meer bezoekers. Het was voor velen een ontdekking en niet in het minst voor de Franse standhouders. De meeste champagneproducenten waren immers nog niet dikwijls buiten hun vertrouwde omgeving geweest. Maar velen zijn ondertussen jaren trouw op post. Vanuit het champagnefestival is trouwens ook de verbroedering tussen Bredene en Grauves ontstaan.
Het champagnefestival zet zich in voor het goede doel
Zowel de ervaren champagnedrinker als de liefhebber zal er zijn of haar gading vinden. Naast champagne worden op de beurs trouwens ook andere producten aangeboden. Er is een wijnstand, ginbar, oesterstand, luxe handtassen, verfijnde charcuterie, enz… Het Champagnefestival zet zich ook in voor het goede doel. De opbrengst van het champagneontbijt en de verkoop van lotjes tijdens de driedaagse, waarbij men mooie prijzen kan winnen, gaat naar VillaVip uit Bredene. In VillaVip Bredene wonen 10 volwassenen met een beperking samen met een zorgkoppel.
Het Champagnefestival is te bezoeken op vrijdag 6 oktober van 17.00 tot 23.00 uur, op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 24.00 uur, op zondag 8 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens de openingsuren van het festival kan er doorlopend geproefd, gegeten en aangekocht worden bij de verschillende standhouders. De ingang van het Champagnefestival is gratis maar een glas kopen is noodzakelijk om te kunnen proeven. Eénmaal aangekocht kan deze blijvend worden gebruikt.
Foto: gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.