Home > Bredene maakt kennis met Tour Elentrik in de Zeelaan

Bredene maakt kennis met Tour Elentrik in de Zeelaan

Geschreven op 23 maart 2023 om 07:15 door Mario De Wilde

Tour Elentrik, het Street Art Project opgestart door Bredene in samenwerking met Treepack, is opnieuw uitgebreid. In de Zeelaan werd een grote nutsvoorzieningskast voorzien van een laagje kunst.
De Brugse kunstenaar Wietse schilderde op de kast in de Zeelaan het werk ‘Balancing plastic’. Zeehonden die ‘spelen’ met plastiek. Hiermee wil de kunstenaar de plastiekvervuiling aankaarten. “Met Tour Elentrik werden in het verleden reeds heel wat oude en vuile nutsvoorzieningskasten opgewaardeerd met kunst rond het thema duurzaamheid/ecologie in Bredene. In totaal zijn er nu 44 kasten die ervoor zorgen dat de thema’s duurzaamheid en ecologie op een creatieve en toch invloedrijke manier in het straatbeeld wordt verankerd”, zegt schepen van cultuur Alain Lynneel. “Ook deze nieuwe kast maakt deel uit van de unieke Tour Elentrik-routes die zowel te voet als met de fiets kunnen worden afgelegd en het hele jaar door te bezichtigen zijn”, geeft schepen Alain Lynneel aan. Ontdek de kunstwerken via de interactieve kaarten: https://bredene.paddlecms.net/nl/tour-elentrik .
Foto: schepen van toerisme en cultuur Alain Lynneel met Neal Vandekerckhove van de cultuurdienst bij de nieuwe kast. © gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.