Home > Bredene Festivalt heeft haar programma volledig klaar

Bredene Festivalt heeft haar programma volledig klaar

Geschreven op 12 april 2022 om 06:59 door Mario De Wilde

Bredene Festivalt is terug! En hoe! Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus worden de muziekliefhebbers twee dagen verwend met een échte topaffiche. Na een lange festivalloze periode snakken heel wat muziekliefhebbers en fuifnummers ongetwijfeld naar nog eens stevig uit de bol gaan. “‘Bredene Festivalt’ brengt zowel internationale als nationale toppers naar ons Paelsteenveld aan het MEC Staf Versluys”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel. Op zaterdag staat niemand minder dan het Amerikaanse Kool & The Gang op het podium in Bredene. De legendarische disco en funksensatie speelt er een exclusieve show deze zomer. Als je de muziekgroep van wereldhits zoals “Celebration” en “Get down on it” aan het werk wil zien in België kan dat enkel en alleen in Bredene, een heuse stunt!
Maar er zijn ook een pak Belgische hitparadepaardjes vertegenwoordigd op Bredene Festivalt! De Kreuners, Flip Kowlier en Metejoor zullen op zondag ’t Paelsteenveld plat spelen. Deze drie kleppers samen tellen maar liefst 200 weken aan Ultratop-50 verschijningen. Als je ze even allemaal samen opsomt kom je echt wel tot een stevige lijst aan populaire hits, denk maar aan: Ik wil je, Zo jong, Layla, Zij heeft stijl, Verliefd op Chris Lomme, Mo ba nin, Zwembad, De grotste lul van’t stad, Mama (No wo homme hon?), Blij om jou te zien, , 1 op een miljoen, Dit is wat mijn mama zei, …

Maar er is meer: Op zaterdag zorgen de tributebands Mercury Rising (B/F), Bowie Live (UK) en Disco Fever (D) voor een sfeervolle aanloop naar Kool & The Gang. Het Merdan Teplak Orkestar sluit de eerste festivaldag af. Met ‘Bredene Festivalt’ wil Bredene zich op zondag onderscheiden van de andere festivals door heel veel belang te hechten aan gezinsbeleving. Zondag is gezinsdag, want dan is er naast de festivalweide en -tent megaveel kinderanimatie. Kinderen tot 14 jaar mogen tijdens de twee festivaldagen gratis binnen. “Starten op zondag doen we trouwens met de Ketnetband, daarna komen Metejoor, Flip Kowlier en De Kreuners. Metejoor staat nog maar aan het begin van zijn zangcarrière, maar is niet meer weg te denken uit de Vlaamse hitlijsten. Met Flip Kowlier staat Westvlaamse topklasse op het podium en De Kreuners voorstellen hoeft eigenlijk niet meer. De Vlaamse rockband staat garant voor een pak klassiekers en ambiance. Bredene Festivalt wordt op zondag afgesloten met Discobar Galaxie”, geeft schepen Alain Lynneel aan. Vanaf 11 april kan men een maand lang ‘early bird’-tickets voor het festival kopen.
Tickets nu te koop via www.bredenefestivalt.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.