Home > Brasserie Veldzicht in Damme biedt smakelijk alternatief met 7/7 afhaal- en leveringsdienst

Brasserie Veldzicht in Damme biedt smakelijk alternatief met 7/7 afhaal- en leveringsdienst

Geschreven op 15 april 2020 om 12:54 door Mario De Wilde

Tim De Clercq en echtgenote Hedia zijn de mensen achter de populaire Brasserie Veldzicht in Damme. Normaal gezien is het in maart en april een heel drukke periode, niet alleen van de vaste klanten, maar ook op vlak van communie- en verjaardagsfeesten en babyborrels. Helaas, het coronavirus sloeg ook hier ongemeen hard toe. De drie voltijdse medewerkers zijn momenteel allemaal economisch werkloos en tal van flexi/jobstudenten tijdens het weekend zagen hun extra inkomsten verdwijnen. En dus werd vanaf vrijdag 3 april van de nood een deugd gemaakt en startte Veldzicht met een levering- en afhaaldienst. Die loopt intussen heel goed en Pasen zelf was een topdag met veel afhalingen.

Tim De Clercq: “Ofwel was het met de handen gekruist bij de pakken blijven zitten, ofwel creatief zijn. En dus zijn we drie weken na de verplichte sluiting gestart met onze afhaal- en leveringsdienst. Onze twee oudste kinderen Chloë (20 jaar, zelfstandig schoonheidspecialiste) en Mattice (18 jaar, laatste jaar wiskunde-wetenschappen en normaal vanaf september geneeskunde) helpen nu mee om alles rond te krijgen. In normale omstandigheden helpen ze ons in het weekend en tijdens de vakanties. Onze jongste zoon Guillaume (7jaar) kan nog niet meehelpen, al probeert hij het wel. In het begin merkten we dat er een soort hamstergedrag was maar naarmate het langer duurde zagen we tot onze vreugde dat de vraag naar kant-en-klare gerechten steeds groter werd.”
Babbeltje voor later
Tim en Hedia zijn ook blij om terug hun trouwe klanten te kunnen verwelkomen en ook nieuwe gezichten te zien. Tim De Clercq: “We krijgen ook zeer veel positieve reacties, wat voor ons een extra motivatie is om op deze manier door te gaan. Het is natuurlijk anders werken. Normaal zijn wij een brasserie die de ganse dag geopend is, nu concentreert alles zich meer in enkele korter shifts. We moeten bovendien ook bij onze afhaaldienst de social distance in acht nemen en dat betekent dat we bijna geen sociaal contact met onze gasten hebben, terwijl dat juist onze grote kracht is. We slaan graag een babbeltje met onze gasten maar dat lukt nu niet. We mogen in ieder geval blij zijn dat onze kinderen kunnen meehelpen want anders krijg je het niet allemaal rond. Er is de inkoop, de voorbereidingen, de bereidingen zelf, de bestellingen opnemen en er voor zorgen dat afhaaldienst permanent aanwezig is en dat de leveringen op het gevraagde uur weggebracht worden.”
Hoera, ribbetjes
Ribbetjes zijn al jaren de grote specialiteit van Brasserie Veldzicht en dat is in deze coronatijden niet anders. Tim De Clercq: “We hebben ze in vier verschillende bereidingen en het is ook ene gerecht dat makkelijk af te halen is. Wij leveren er bovendien alle sausjes bij met inbegrip van een aardappel in de schil of een alternatief naar keuze. Ook ons vispannetje is heel gegeerd. Alles wat op de kaart staat, geniet van 10% korting. Zolang de maatregelen ons hiertoe dwingen zullen we op die manier blijven voortdoen en dat zeven dagen op zeven. Van harte welkom dus in Veldzicht@Home…”

Alle info op www.veldzicht.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.