Home > Brandstof op recordhoogte in Nederland, wat doen de autoprijzen in België?

Brandstof op recordhoogte in Nederland, wat doen de autoprijzen in België?

Geschreven op 5 juli 2022 om 17:11 door Mario De Wilde

Ben je in het bezit bent van een voertuig? Dan zal je zeker gemerkt hebben dat de brandstofkosten over de afgelopen periode fors gestegen zijn in Nederland. Het is daarom niet gek dat veel Nederlandse autobezitters kijken of ze over de grens meer geluk hebben met benzineprijzen. Zo kun je namelijk al heel wat kosten besparen. Daarnaast is er ook een andere manier waarop je dit kunt doen. Je kunt namelijk besparen op je autoverzekering. Zou jij hier meer over willen weten? Aarzel dan niet en lees snel verder!

Geld besparen
Doordat de olieprijzen stijgen, stijgen de prijzen voor benzine ook. Echter is het opmerkelijk dat de olieprijzen in Nederland nog meer stijgen dan de prijzen in de BE. De reden daarvoor is dat de accijnzen in andere landen veel lager liggen dan dat het in Nederland is. Zo is mobiliteit een belangrijk onderdeel in de België. Aangezien Nederlanders veel de grens overgaan om te tanken bij de buurlanden is het belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Wanneer lange afstanden gereden worden kan een ongeval op de weg wel eens voorkomen. Heb jij al langere tijd dezelfde autoverzekering? Dan kun je kijken of deze nog bij je huidige situatie aansluit. Om dit te doen kun je nu elke autoverzekering vergelijken. Dit kun je tegenwoordig gemakkelijk online vanuit je luie stoel doen. Het enige wat je nodig hebt is je persoonlijke gegevens, schadevrije jaren en welke verzekering je wilt afsluiten. Daarna krijg je een heel overzicht waar je uit kunt kiezen.

Waarom kun je autoverzekeringen vergelijken

Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je een goedkope autoverzekering vinden. Zo bespaar je niet alleen op benzine, maar ook op je autoverzekering. Die centjes kun je dan weer ergens anders voor inzetten. Een reden om na te gaan of je huidige autoverzekering nog bij je past is niet alleen om centen te besparen, maar ook omdat de en voorwaarden van autoverzekeringen constant aan het veranderen zijn. Daarnaast hebben verschillende verzekeringsmaatschappijen ook verschillende autoverzekeringen typen. Houdt er rekening mee dat de dekking die je kiest het meest invloed heeft op de hoogte van je verzekering. Of je echter voor een WA-, WA beperkt casco- of allrisk verzekering kiest hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden. Kortom, zijn de benzineprijzen in Nederland hoger dan in de België doordat de accijnzen in Nederland hoger liggen. Je bespaart kosten door de grens over te gaan om te tanken. Echter kun je dit ook doen door te kijken of je huidige autoverzekering nog bij je past.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.