Home > Brand in hoogspanningscabine leidt tot stroomonderbreking in de buurt van Brugse Smedenstraat

Brand in hoogspanningscabine leidt tot stroomonderbreking in de buurt van Brugse Smedenstraat

Geschreven op 7 december 2021 om 16:08 door Mario De Wilde

Deze middag rukte de brandweer uit om een brand te blussen in een hoogspanningscabine in de Zevensterrestraat, in de buurt van de Smedenstraat. Als gevolg van deze brand zitten een aantal buurtbewoners zonder elektriciteit. Volgens netbeheerder Fluvius treft de stroomonderbreking onder meer om de Brandstraat, de Hoefijzerlaan, Lane, de Paalstraat, de Smedenstraat en de Zevensterrestraat. Fluvius volgt de situatie van dichtbij op. De brand in de getroffen cabine is ondertussen onder controle, maar de brandweer verwacht dat ze deze pas later deze namiddag zullen kunnen betreden om de schade op te meten. Een eerste schatting is bijgevolg dat de stroomonderbreking zeker nog enkele uren zal aanhouden.

Nood aan bijstand?

Wie als gevolg van deze stroompanne nood heeft aan bijstand, kan contact opnemen met het Huis van de Bruggeling via 050 44 8000.

Blijf up-to-date

Meer info over de stroomonderbreking kan men vinden op de website van Fluvius en op www.brugge.be/nieuws/brand-smedenstraat. De inwoners van de getroffen zone worden door Stad Brugge ook op de hoogte gehouden via Be-Alert.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.