Home > Bouw van de REBO-loods van 6 900 m² gisteren in Haven Oostende voltooid

Bouw van de REBO-loods van 6 900 m² gisteren in Haven Oostende voltooid

Geschreven op 31 augustus 2023 om 07:09 door Mario De Wilde

Gisteren werd de nieuwe loods in Haven Oostende van dochteronderneming REBO officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester stad Oostende en voorzitter REBO Bart Tommelein, havenschepen Charlotte Verkeyn en CEO Dirk Declerck. REBO nv investeerde in deze nieuwe loods met een oppervlakte van 6 900 m² om de verdere uitrol van haar strategie te garanderen. Sinds de acquisitie in oktober 2019 werd de offshore windterminal geherpositioneerd naar een polyvalente zwaarlastterminal. Deze investering past in de visie dat
Haven Oostende en haar dochterondernemingen actief dienen te participeren in de logistieke maritieme keten.

Na eerdere acquisitie in 2019 van de resterende 85% van de aandelen zet Haven Oostende met REBO nv dus een volgende belangrijke stap in haar aanbod met actieve deelname in de logistieke maritieme keten. REBO investeerde ruim 3,5 miljoen euro in een loods van 6 900 m² om nog meer trafieken aan te trekken. Het succes van de reconversie wordt met deze investering nogmaals aangetoond.

REBO zal deze loods in eigen beheer uitbaten. Dit garandeert dat moderne logistiek en het hoger belang, met name maximale rotatie van goederen versus louter stockage en optimale planning in het kader van bijvoorbeeld de energietransitie, kan nagestreefd worden.

Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “De REBO-loods levert een waaier aan opportuniteiten op in Haven Oostende waardoor we optimaal verder kunnen bouwen aan de toekomst. Het doet me daarom plezier dat we de strategie van Haven Oostende en haar dochterondernemingen verder kunnen ontwikkelen.”

Dirk Declerck – CEO & Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “Om de continuïteit van de haven te versterken is de REBO-loods een belangrijke investering. Naast de exclusieve ligging, de aanwezigheid van zwaarlastkaaien, en een RORO-ponton met draagkracht van 650 ton, is deze loods een extra troef die ertoe zal bijdragen meer bijkomende maritieme trafieken aan te trekken.”

Bart Tommelein – Burgemeester Stad Oostende & Voorzitter REBO nv: “We blijven stappen zetten op het vlak van de ontwikkeling van Haven Oostende en REBO door verschillende concurrentie le diensten aan te bieden aan de havengebruikers. Bijkomende trafieken versterken onze haven en vergroten de werkgelegenheid in onze stad. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.