Home > Bouw Blankenbergs kaartershuisje Koning Albert I-park gestart en dat gaat er zo uitzien

Bouw Blankenbergs kaartershuisje Koning Albert I-park gestart en dat gaat er zo uitzien

Geschreven op 29 juni 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

Gisteren vond de eerste spadesteek plaats van het buurpaviljoen ‘Roeschaert’, ook wel het kaartershuisje genoemd. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw. Het paviljoentje met een oppervlakte van 25,6 x 4.5m zal dienstdoen als veelzijdige recreatieruimte met voorzieningen zoals een polyvalente zaal van 50m², een overdekte buitenruimte van 40m², toegankelijke toiletten, technische ruimtes, en een keuken.

Het dak wordt in pvc-panelen voorzien, daarop komen ook 75 geïntegreerde zonnepanelen. Bij het paviljoentje wordt een groene promenade aangelegd tussen de Scarphoutdreef en de Ontmijnersstraat. Die is voorzien van betonnen stapstenen voor fietsers en wandelaars.

Björn Prasse, burgemeester: “Het huidige paviljoen heeft lang nuttig dienstgedaan, maar heeft zijn beste tijd nu echt wel gehad. Het nieuwe paviljoen zal voldoen aan alle hedendaagse normen op het vlak van gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien zal het de vrijwilligers en gebruikers die er dagelijks in de weer zijn eindelijk wat meer comfort bieden. We staan 100% achter deze nieuwbouw want het paviljoentje heeft een belangrijke sociale en verbindende rol in de stad. Het college van burgemeester en schepenen besliste eerder dit jaar al om de opdracht te gunnen aan bouwonderneming Canneyt voor een bedrag van zo’n 500.000 euro

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.