Home > Boho Village in Blankenberge drie dagen verplicht gesloten na geluidsoverlast

Boho Village in Blankenberge drie dagen verplicht gesloten na geluidsoverlast

Geschreven op 10 augustus 2023 om 13:50 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Blankenberge is na herhaaldelijke inbreuken van Boho Village Experience, de pop-up zomerbar aan de oostkant van Blankenberge, opnieuw in overleg gegaan met de organisatie. Politionele vaststellingen tonen aan dat Boho de maximaal toegestane geluidsniveaus niet respecteert zoals het voorgeschreven is in de vergunning die werd afgeleverd.

Het bestuur riep de uitbater eerder al op het matje tijdens een hoorzitting aan het begin van de zomer, hij kreeg toen een verwittiging. Jammer genoeg volgden daarna nog vaststellingen door de politie. Dus is het lokaal bestuur nu genoodzaakt om de zaak te sanctioneren. Daarmee volgt men wat in de vergunning werd overeengekomen.

Björn Prasse, burgemeester: “Ik wil duidelijk zijn: we moedigen dergelijke initiatieven absoluut aan en zullen dit in de toekomst ook blijven ondersteunen. Daarnaast hebben we ons ook constructief opgesteld door in dialoog te gaan. Maar als de vergunningsregels niet gevolgd worden, dan moeten we ingrijpen. We moeten een sterk signaal uitdragen. Er moet ruimte zijn voor vertier en ambiance, maar we moeten rekening houden met de leefbaarheid voor buurtbewoners en het welbevinden van toeristen.”

De regels schrijven voor dat de uitbater tijdens weekdagen de muziek moet dimmen tot achtergrondgeluid vanaf 23 uur tot max. 24 uur. Tijdens weekends vanaf 01 uur tot max. 02 uur. Naast de vaststellingen door de politie, zijn er ook objectieve vaststellingen die aantonen dat de muzieklimieten overschreden werden door de muzieksensor die werd geplaatst om het volume voortdurend te meten. Boho is van zondag tot en met dinsdag dus dicht gebleven. Blijven de problemen zich hierna nog steeds voordoen? Dan kan het bestuur nog bijkomende sancties opleggen, hoewel ieder hoopt dat dit niet nodig zal zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.