Home > Boezinge toont zich op 30 juni op z’n Zondags

Boezinge toont zich op 30 juni op z’n Zondags

Geschreven op 20 juni 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Op zondag 30 juni vindt ‘Boezinge op z’n Zondags’ plaats. Het jaarlijkse landschapsfeest van Regionaal Landschap Westhoek vzw houdt zo halt in Ieper en laat bezoekers de verborgen pareltjes van Boezinge ontdekken op de fiets of te voet. Een wandeling van 7,5 km brengt de bezoekers letterlijk dwars doorheen de brouwerij, boomkwekerij en fruitboomgaarden. Fort Saint-Nicolas en de oude verhalen van het sas komen weer tot leven tijdens de tocht op eigen tempo. Onderweg kun je ook met de kano varen of suppen (stand up padeling). Een fietstocht van 19 km doorkruist het ingekaderd landschap van Boezinge. Onderweg is er een quiz met leuke prijzen. Fietsen kan op eigen houtje of met een gids om 14 uur.

Ook voor gezinnen

Voor gezinnen met kinderen is er een speciale tocht van slechts 3,5 km. Kinderen leven zich uit op een touwenparcours, spelen onderweg Leeuwentoren en testen hun boogschietskills. Op het Katspel is er grime en vliegen de zeepbellen in het rond. Verenigingen zorgen er voor lekkers en dorstlessers en bezoekers komen terug op adem met folkmuziek met het programma van Streekgenot vanaf 16.30 uur.

Verenigingen werken samen

Boezinge op z’n Zondags is een organisatie van Regionaal Landschap Westhoek vzw, Stad Ieper, provincie West-Vlaanderen, CO7 en vele verenigingen uit Boezinge. O.a. de Schuttersgilde, de ouderraad, Okra, Ferm, Gezingsbond, het kermiscomité en Natuurpunt bundelen de krachten en zetten zich in om er een amusant landschapsfeest van te maken! Alle activiteiten zijn gratis en lopen van 13 tot 18 uur. Starten doe je aan het Katspel in Boezinge.

Meer informatie op www.rlwesthoek.be of info@rlwesthoek.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.