Home > Boek een overnachting in Ieper en krijg er een tweede nacht bij

Boek een overnachting in Ieper en krijg er een tweede nacht bij

Geschreven op 19 maart 2021 om 11:16 door Mario De Wilde

Ieper heeft een herstelplan klaar om de lokale economie opnieuw ademruimte te geven en het toerisme aan te zwengelen. Bovenop de € 700.000 aan steunmaatregelen die al werd gelanceerd, wordt er nu bijkomend € 700.000 vrijgemaakt voor een structureel herstelplan. Een totaal van dus maar liefst 1,4 miljoen euro. Burgemeester Emmily Talpe: “Als bestuur hebben we het voorbije jaar alles op alles gezet om onze stad door deze crisis te loodsen, op vlak van gezondheid maar ook sociaal en economisch. We lanceerden daarbij al verschillende steunmaatregelen, zoals vrijstelling voor bepaalde belastingen, parkeergelden, … Ook de corona-waardebon die net na de zomer bij elk Iepers gezin in de brievenbus viel, was een succes: maar liefst € 535.000 werd zo gespendeerd bij onze lokale handelaars. Dit zorgde voor een boost en ondersteuning op korte termijn. Nu de vaccinatiecampagne op gang komt, bereiden we ons ook al volop voor op de toekomst en het post-coronatijdperk. Met de voorstelling van dit structureel relanceplan voor onze economie en het toerisme, geven we het startschot voor het herstelbeleid.”

Schepen Diego Desmadryl, bevoegd voor Lokale Economie en Toerisme: “We beseffen dat het economisch weefstel en het divers aanbod aan handel, horeca en toerisme zowel in het centrum als in de deelgemeenten enorm belangrijk is. Zij zijn cruciaal voor de werkgelegenheid maar ook voor de beleving en faciliteiten voor onze inwoners. We willen de extra vrijgemaakte middelen zo ruim mogelijk inzetten, voor een grote waaier aan doelgroepen. De acties in het relanceplan vallen daarom onder drie grote pijlers, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo heeft het geen zin om volop bezoekers aan te trekken, als onze ondernemers het moeilijk hebben en panden leeg komen te staan. We kiezen daarom om én leegstand aan te pakken én onze ondernemers bij te staan én tegelijk volop bezoekers en klanten aan te trekken. Door structureel hierop in te zetten zorgen we ervoor dat we onze economie en toerisme op lange termijn ondersteunen en vooral ook versterken voor de toekomst.”
De drie pijlers:
1. Een structureel leegstandsbeleid:
Leegstand tegengaan verhoogt de aantrekkelijkheid van de stad. Er wordt werk gemaakt van subsidiereglementen, renovatiepremie en investeringssubsidies voor wie een leegstand pand wil betrekken.
2. Een ondernemersvriendelijke ondersteuning:
De stad wil zowel bestaande als nieuwe ondernemers maximaal ondersteunen. Er komen gratis starterspakketten, acties in het kader van Koop Lokaal en initiatieven om handelaars te begeleiden bij het steeds belangrijker wordende digitale verhaal.
3. Aantrekken van klanten en bezoekers:
Het stadsbestuur voorziet extra inspanningen om klanten en bezoekers terug naar onze stad te lokken. Er wordt maximaal ingezet op een aangename sfeer en beleving. Met een gratis bonnenboekje voor elke Ieperling wil de stad inwoners motiveren om lokaal te kopen en tegelijk de handelszaken in de kijker zetten. Er worden acties uitgewerkt met gratis overnachtingen en het marketingbudget wordt verhoogd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.