Home > Boek ‘Bunkers van de Tweede Wereldoorlog in België’ houdt vaak halt in onze provincie

Boek ‘Bunkers van de Tweede Wereldoorlog in België’ houdt vaak halt in onze provincie

Geschreven op 13 juli 2020 om 19:23 door Mario De Wilde

De nieuwe editie van Frank Philipparts succesvolle boek over de Atlantikwall is zopas uit en beschouw het meteen als het meest complete boek over de Atlantikwall in België. De hele geschiedenis, met tal van foto’s, handige kaartjes, plattegronden en bunkerplannen. Zo beleefde je de sites dicht bij huis nog nooit.
Langs de hele West-Europese kust, van Noorwegen tot de Spaanse grens, bouwden de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog een lange verdedigingslinie. Deze eens zo gevreesde Atlantikwall had als doel een ­geallieerde invasie af te weren. Uiteindelijk kwam die er toch. Meer dan 75 jaar na het einde van de oorlog staan overal langs onze kust nog de bunkersites, als stille en tastbare getuigen van een woelig verleden. In onze West-Vlaamse provincie wordt vaak halt gehouden in diverse gemeenten en plaatsen. Mooi opgelijst met indrukwekkende foto en glasheldere uitleg.

Dit boek brengt zorgvuldig de betonnen restanten van de Atlantikwall langs de Belgische kust in kaart. Het beschrijft de diverse bunkertypes, heeft het over de bouwmeesters, de werkwijze en de bouwplannen en laat zien waar de gebeurtenissen die het verloop van de oorlog hebben bepaald zich hebben afgespeeld. Met zijn meer dan honderd historische en actuele foto’s, zijn gedetailleerde siteplannen en bunkerschema’s en zijn uitstapjes naar de Nederlandse en Franse sites, net over de grens, vormt dit boek bovenal een reisgids naar dat fascinerende verleden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.