Home > Bora Coworking: inspirerende werkplek voor jonge Brugse ondernemers

Bora Coworking: inspirerende werkplek voor jonge Brugse ondernemers

Geschreven op 22 februari 2021 om 12:13 door Mario De Wilde

Vandaag opent BORA COWORKING de deuren vlakbij Brugge. Aan het roer twee jonge dynamische ondernemers,  Justin Vandenbunder en Laurence Uvin. De twee zwierven na hun International business studies de wereld rond en streken zelfs een heel jaar neer in Australië. Het is daar dat ze inspiratie haalden voor hun project. “We zijn ervan overtuigd dat je het best werkt als je je comfortabel en goed voelt. Zoals thuis, maar dan beter. Zonder de was of andere afleidingen. Dat merkten we ook op onze reizen.”, legt Laurence uit.

Eigenlijk zouden ze de deuren voor de zomer opengooien. Maar corona stak daar een stokje voor. “Niet erg”, legt Justin uit, “zo kregen we tijd om het concept nog meer te optimaliseren en te denken aan alle voorzorgsmaatregelen.” In coronatijden een co-working space openen, is dat een goed idee? “Vooral nu is dat een goed idee”, zegt Laurence Uvin met grote overtuiging, “De sociale isolatie van afgelopen jaar weegt op solo-entrepreneurs. Het is tijd om weer wat perspectief te bieden en mensen samen te brengen. Wij zorgen voor een inspirerende, duurzame en sociale ruimte en nemen alle voorzorgsmaatregelen.” Op dit ogenblik hebben al 12 co-workers ingetekend. De totale capaciteit bedraagt 46 werkplekken, maar in coronatijden zet BORA COWORKING een stop bij 32 mensen om de nodige afstand te kunnen bewaren.

BORA COWORKING ging bewust op zoek naar een werkplek even buiten Brugge. “Er zijn al veel co-working spaces in Gent, Antwerpen of Brussel. Wij denken dat Brugge evenveel troeven heeft”, lacht Laurence Uvin.”We hechten veel belang aan een goede community en kwaliteitsvol leven.” Naast de gebruikelijke flexplekken, vergaderzalen en vaste burelen, onderscheidt BORA COWORKING zich door een aantal fascinerende troeven. Zo is er de vlotte bereikbaarheid en de grote tuin. Voor de jonge starters moest de werkplek duurzaam zijn zowel wat de bouw als de werking betreft. Zo werd voor duurzame materialen en zonne-energie gekozen en ligt bij de werking het accent op minimal waste. De kantoren zijn ruim, licht en voor de drukke bellers zijn er mooie geïsoleerde phone booths. De millenials hechten veel belang aan een goede balans tussen werk en leven, body en mind. De werkplek is huiselijk en inspirerend.

De community primeert boven de competition. Samenwerken brengt immers iedereen verder. BORA COWORKING heeft als extra troeven ook een grote keuken en eventruimte waar Laurence vegan lunches tovert, workshops en yogasessies geeft. De eventruimte is ook te huur voor productlanceringen, incentives, opleidingen en recepties etc. “We plannen ook activiteiten en opleidingen voor onze co-workers en andere ondernemers op het gebied van sales, marketing en finance. Maar we zorgen ook voor de gezondheid. Naast de yogasessies nemen we de co-workers mee in het natuurgebied Polderwind hier vlakbij. Als corona ons iets heeft bijgebracht, dan is dat toch dat de natuur en frisse lucht ons mentaal en fysiek fit houdt.”, licht Justin toe.

www.boracoworking.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.