Home > Blue-bikes (+27%) winnen aan populariteit in Izegem

Blue-bikes (+27%) winnen aan populariteit in Izegem

Geschreven op 3 februari 2021 om 20:23 door Mario De Wilde

Met de Blue-bikes aan het Izegems treinstation wil de stad mensen extra stimuleren om de fiets en het openbaar vervoer te nemen. Het deelfietssysteem is het afgelopen jaar opvallend meer gebruikt. “Opmerkelijk is dat er 30 inwoners op regelmatige basis gebruik maken van de Blue-bikes. Zij vertegenwoordigen maar liefst 406 van de in totaal 927 Blue-bikeritten”, zegt schepen van mobiliteit Caroline Maertens. Ondanks het onzekere jaar blijven mensen de weg vinden naar de deelfietsen van Blue-bike aan het Izegems treinstation. Het aantal ritten in Izegem is het afgelopen jaar met maar liefst 27 procent gestegen. “Dat is opvallend, aangezien er nationaal een daling wordt vastgesteld van 37 procent”, vertelt schepen van mobiliteit Caroline Maertens. “Die daling is vermoedelijk een gevolg van de  coronamaatregelen en het verplichte thuiswerk. Ook in Izegem merkten we een daling tijdens bepaalde periodes.”

De Izegemnaren die gebruik maken van het Blue-bikesysteem ontlenen hun fiets het vaakst in de stations van Brugge, Izegem en Kortrijk. De fietsen aan het Izegems station worden het meest uitgeleend door de eigen inwoners, gevolgd door inwoners van Gent en Brugge. Een vierde van de fietsen wordt uitgeleend voor een periode tussen de 9 en 12 uur. Het Blue-bikesysteem kan op een aantal enthousiaste gebruikers rekenen. “Opmerkelijk is dat er 30 inwoners op regelmatige basis gebruik maken van de Blue-bikes. Zij vertegenwoordigen maar liefst 406 van de in totaal 927 Blue-bikeritten”, zegt schepen Maertens.

Blue-bike

Je vindt de blauwe stadsfietsen van Blue-bike in heel België, aan meer dan 65 trein-, tram- en busstations. De Izegemse Blue-bikes staan gestald aan de voorkant van het treinstation. Om gebruik te maken van het systeem, koop je vooraf een Blue-bikekaart. “Met een lidmaatschap van slechts €12 per jaar kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Izegem. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur”, besluit schepen Maertens.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.