Home > Bloemencorso Blankenberge zoekt nog een pak vrijwilligers om 800.000 bloemen te steken

Bloemencorso Blankenberge zoekt nog een pak vrijwilligers om 800.000 bloemen te steken

Geschreven op 2 augustus 2023 om 08:37 door Mario De Wilde

Op zondag 27 augustus zijn de centrumstraten en Zeedijk het eindezomerdecor voor de met meer dan 800.000 (!) dahlia’s, snijbloemen en planten versierde stoet. Twintig praalwagens, acht dansgroepen, twee muziekkorpsen en een kunstgroep staan samen met zo’n 150 figuranten garant voor een bloemenspektakel zonder weerga.

Thema The Greatest Parade
Het thema The Greatest Parade is gebaseerd op de muzikale film The Greatest Showman. Davy De Wolf, regisseur: “Tijdens een autorit op weg naar Blankenberge zoog een playlist met nummers van The Greatest Showman mij op slag mee in de sfeer van die film. In mijn fantasie zag ik hoe dit thema een buitengewoon corso kon opleveren. Het zijn vooral de sfeer en de vibe van die film die het corso maken. Ontelbare retrokostuums nemen je mee naar de jaren ’20-30 van de vorige eeuw, van carnival games tot vaudeville theatre. Verwacht geen typisch circus met clowns of jongleurs. Ik mik op een totaalbeleving vol theater, musical, cabaret, retrocircus, rariteiten en meeslepende muziekstukken.”

Beleving
Burgemeester Björn Prasse: “Sinds vorig jaar focust het corso op beleving en daarmee is de stoet helemaal mee met zijn tijd. Een boodschap overbrengen en mensen meenemen in het verhaal is de missie. We zien voor het eerst veel losse elementen in de stoet samenkomen. Kleine wagentjes, muzikanten op siertuilenwagens, veel figuranten en nog meer overkoepelende muziek zorgen voor een buitengewone samenhang en dus ook totaalbeleving.”

Nieuw
Het corso stapt af van telkens terugkerende verenigingen en groepen en werkt voor het eerst met zogenaamde losse figuranten. Regisseur De Wolf: “Het corsoteam zoekt de geknipte persoon voor een bepaalde rol. We hebben figuranten uit lokale toneelverenigingen en ook jongeren met toneelervaring krijgen de kans om mee te doen. Elke figurant krijgt een kostuum dat past bij de rol. Het is een uitdaging om voor elke figurant, dansgroep en wagenbegeleider het juiste kostuum te vinden, maar we zijn er wonderwel in geslaagd.” Ook nieuw voor de editie 2023 is het gebruik van droogbloemen. Die stijl past volledig binnen het thema.

Corsotour naar bouwplaatsen bloemenwagens
Wil je zien hoe de wagenbouwers de corsowagens bebloemen? Of wil je al een sneak peak krijgen van de wagens? Doe op zaterdag 26 augustus 2023 de corsotour en maak zelf mee hoe de vele vrijwilligers in de bouwplaatsen de wagens vormgeven.

Een shuttletreintje rijdt tussen 10 uur en 19 uur om het half uur tussen het Koning Leopold III-plein en de afstapplaatsen North Sea Boating (haven) en de loods in Uitkerke nabij JYSK. Een ritje heen en terug kost 5 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 3 euro.

Expo bloemenwagens op Koning Leopold III-plein op maandag
Nagenieten van de bloemenwagens? Op maandag 28 augustus vind je op het Koning Leopold III-plein de stadswagen, de jeugdwagen, een siertuilenwagen, vier theaterwagentjes en twee bebloemde dierfiguren.

Meedoen als bloemensteker?
Blankenbergenaars, toeristen en tweedeverblijvers zijn nog altijd welkom als bloemensteker. Mail naar evenementen@blankenberge.be of bel naar 050 636 630.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.