Home > Blink je velgen op, het rollatortreffen in Diksmuide komt er maandag aan!

Blink je velgen op, het rollatortreffen in Diksmuide komt er maandag aan!

Geschreven op 21 april 2023 om 07:34 door Mario De Wilde

Op maandag 24 april vormt de Grote Markt het trefpunt voor het eerste rollatortreffen. Lokaal dienstencentrum Ten Patershove en De Klaproos slaan de handen in elkaar voor het eerste rollatortreffen tijdens de Week van de Valpreventie. In plaats van brullende motoren neemt de stilte van deze handige mobiliteitshulpmiddelen de boventoon. De organisatoren willen het gebruik van rollators in de schijnwerpers zetten en het taboe erop doorbreken. Wie kiest voor een rollator kiest voor meer zelfstandigheid en veiligheid, en zet zo z’n gezondheid op de eerste plaats. De lokale dienstencentra willen zoveel mogelijk rollator(gebruiker)s bijeenkrijgen tijdens het treffen. Het belooft een bijzondere en gezellige dag te worden die van start gaat om 14 uur op de Grote Markt in Diksmuide.

Waag je op het parcours

Het rollatortreffen begint om 14.15 uur met een opwarming, om 14.30 uur gaan alle deelnemers gezamenlijk van start op een kort parcours dat over de markt loopt. Deelnemen aan het evenement is gratis, en zowel begeleiders als supporters zijn van harte welkom.

Naast het parcours kunnen aanwezigen hun rollator laten controleren en afstellen, hun bloeddruk laten nemen, etc. Bovendien is er een leuk meezingmoment met zangkoor IJzergalm. Deelnemers krijgen een leuke attentie, terwijl supporters genieten van een heerlijk kopje koffie of verfrissend sapje.

Het evenement kadert ook in Gezonde Gemeente. Onder die noemer wil het stadsbestuur inwoners richting een gezonde levensstijl loodsen via allerlei tips en activiteiten zoals het rollatortreffen. Ook op latere leeftijd of als het wat moeilijker gaat, blijft bewegen ontzettend belangrijk, al is het maar voor de ontmoetingskansen die het creëert.

Infosessie valpreventie

Op dinsdag 25 april organiseren beide dienstencentra een infosessie over valpreventie. Lesgevers staan tijdens de sessie stil bij hulpmiddelen en woningaanpassingen. De sessie is gratis en begint om 14 uur in zaal Nicefoor, in LDC Ten Patershove. Schrijf je hiervoor in via LDC Ten Patershove (051 79 32 80 of tenpatershove@diksmuide.be) of via LDC De Klaproos (051 43 44 34 of patricia.azou@wzccassiers.be).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.