Home > Blankenbergse Gemeenschapswachten controleren extra op misbruik parkeerkaarten voor personen met een handicap

Blankenbergse Gemeenschapswachten controleren extra op misbruik parkeerkaarten voor personen met een handicap

Geschreven op 17 maart 2022 om 09:55 door Mario De Wilde

Gemeenschapswachten in Blankenberge gaan extra controleren op het misbruik parkeerkaarten voor personen met een handicap. Burgemeester Bjorn Prasse: “Met de app Handi2Park scannen de gemeenschapswachten de kaarten om na te gaan of ze geldig zijn. In januari en februari controleerden ze bijna 600 kaarten. Acht daarvan waren ongeldig. Dit kunnen nagemaakte kaarten, vervallen kaarten, duplicaten of kaarten van een overledenen zijn. Bij een vaststelling van fraude contacteren de gemeenschapswachten altijd de lokale politie.”
De lokale politie doet dan de nodige stappen om de kaart te recupereren en er volgt een boete voor de overtreder. Indien nodig wordt een wielklem geplaatst of kan het voertuig getakeld worden.

Tijdens de controles van de gemeenschapswachten werd ook één wagen zonder parkeerkaart voor personen met een handicap aangetroffen op een voorbehouden plaats. Ook hier werd de politie verwittigd om het misbruik te laten stoppen. Schepen Patrick De Klerck: “Het misbruik is zeer frustrerend voor mensen die wel recht hebben op zo’n kaart. Met deze controles hopen we om extra plaatsen voor deze mensen vrij te maken. Onze gemeenschapswachten blijven daarom wekelijks acties houden zowel in het laag- als hoogseizoen.” Belangrijk voor de houder van een parkeerkaart voor personen met een handicap: zorg ervoor dat de kaart altijd goed leesbaar in het voertuig ligt. Want als de gemeenschapswachten die niet kunnen controleren, moeten ze verdere stappen ondernemen. (Foto BeSafe)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.