Home > Blankenbergs mannenkoor stopt na 120 jaar en schenkt kas aan twee goede doelen

Blankenbergs mannenkoor stopt na 120 jaar en schenkt kas aan twee goede doelen

Geschreven op 15 januari 2021 om 12:20 door Mario De Wilde

120 jaar was het Blankenbergs mannenkoor een vaste waarde, niet alleen voor het opluisteren van kerkelijke plechtigheden, maar ook in het Blankenbergse culturele leven. Naast het optreden in eigen stad was de kring culturele ambassadeur met optredens in binnen- en buitenland. Met spijt in het hart heeft het bestuur nu besloten om het koor te ontbinden. Het was niet meer mogelijk om op hoog niveau harmonieuze meerstemmige liederen te zingen. De laatste jaren was er een geringe instroom van nieuwe zangers, sommige trouwe zangers werden ziek, andere overleden. Door het coronavirus werd het ook niet toegelaten om te repeteren.

Het Christelijk thema indachtig ‘wat je voor de minsten van mijn broeders hebt gedaan, heb je voor mij gedaan’ is het resterend bedrag van de kas verdeeld onder twee goede doelen. De helft is geschonken aan de Blankenbergse vereniging Sint Vincentius. Die vereniging biedt hulp aan sociaal minderbedeelden van Blankenberge. Vrijwilligers bezorgen wekelijks voedselpakketten en kledij aan de kansarmen van de stad. Het andere deel wordt geschonken aan het project Afopadi van mevrouw Annemie Kamoen – dochter van koorlid Johan -. Deze financiële bijdrage wordt gebruikt om de plaatselijke bevolking in Guatemala vorming en begeleiding te geven zodat ze zelf kunnen bouwen aan een rechtvaardiger en eerlijker samenleving.

1 reactie

Vancuyl André
Geschreven op 2021-01-15 13:06:51
Het Mannenkoor heeft steeds nobele waarden hoog in het vaandel gevoerd. Het siert hen wederom twee goede doelen te steunen met een gedegen financiële bijdrage. De 120 jaren waren vol muzikale vreugde en vriendschap waarvan ik er 17 jaar mocht van meegenieten als dirigent. André Vancuyl

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.