Home > Blankenberge verplicht nieuwbouw in Smedenstraat om publieke fietsberging te voorzien

Blankenberge verplicht nieuwbouw in Smedenstraat om publieke fietsberging te voorzien

Geschreven op 16 augustus 2023 om 11:25 door Mario De Wilde

De Vanderstichelenstraat in Blankenberge kende de laatste jaren een grondige stedenbouwkundige vernieuwing. Het stadsbestuur van Blankenberge blijft datzelfde elan aanhouden, want het college van burgemeester en schepenen keurde recent een inbreidingsgericht nieuwbouwproject goed. Voor de eerste keer moest de bouwpartner ook een publiek toegankelijke fietsberging integreren in het geheel.

Schepen van Stedenbouw, Patrick De Klerck: ”De aanvraag beoogt de sloop van negen panden: Baderstraat 16 en 18, Vanderstichelenstraat 16, 18, 20, 22 en 24 en de panden gelegen in de Smedenstraat 13 en 15. Na de sloop komt er een meegezinswoningcomplex. De site bevindt zich tussen de Badersstraat en de Smedenstraat en paalt aan de Vanderstichelenstraat. Het nieuwe volume zal bestaan uit een combinatie van vier en drie bouwlagen en krijgt een hellend dak. Aan de linkerzijde paalt dit volume aan een bestaand en te behouden volume van vier tot vijf bouwlagen.”

Meer details over het project

Het bouwproject krijgt op het gelijkvloerse niveau twee inkompartijen: één in de Vanderstichelenstraat en één in de Badersstraat. Daar komen ook twee woonentiteiten en de slaapkamer van een duplexappartement. Er worden 23 garages, private fietsenbergingen en algemene bergingen gebouwd.

Langs de Smedenstraat krijgt de nieuwbouw een publiek toegankelijke fietsberging, die ter beschikking staat van de buurt. Dit is de eerste keer dat het lokaal bestuur dergelijke eis oplegt.

Op de verdiepingen worden per niveau zeven appartementen voorzien. Onder het dakniveau zes duplexen. In totaal komen er 28 appartementen die elk beschikken over een private buitenruimte. De gelijkvloerse uitbouw wordt deels ingericht als dakterras en deels als groendak.

Qua gevels wordt gewerkt met een lijnenpatroon, om zo het gebouw een hedendaagse look te geven. De combinatie van lichtgrijze paramentsteen met wit zichtbeton in de gevel worden geaccentueerd door donkergrijs buitenschrijnwerk. De daken krijgen donkergrijze pannen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.