Home > Blankenberge reageert op uitspraken van De Crem: “ons strandplan werkt wel”

Blankenberge reageert op uitspraken van De Crem: “ons strandplan werkt wel”

Geschreven op 11 augustus 2020 om 15:13 door Mario De Wilde

Het voorbije weekend was zonnig en warm en dat heeft zaterdag 8 augustus de gemoederen danig verhit in Blankenberge. Enkele Brusselse jeugdbendes kwamen onrust scheppen op het strand, met een massagevecht tot gevolg. De reactie van de minister van Binnenlandse Zaken De Crem is gebaseerd op verkeerde informatie, het incident is niet het gevolg van tekortkomingen aan ons strandplan.

Nico Germonprez, noodplancoördinator: “Een overvloed aan mensen plaats geven op het strand is prioritair, en dat is al sinds het begin van de coronacrisis zo. We hebben toen een strandplan uitgewerkt dat gebaseerd was op een strand bij hoogwater, er was dus zeker genoeg aandacht voor de getijdenwerking. Dat plan geeft aan dat er maximum 10.000 mensen op ons strand kunnen. We verwachten van de NMBS dat ze meewerken om die capaciteit te respecteren. Dat is het voorbije weekend niet gebeurd. Sommige treinen hadden een capaciteit van 120%, ze hebben ruim 8.000 toeristen naar onze stad vervoerd, ondanks de COVID-maatregelen. Op het moment dat ze toekwamen werden de reizigers verspreid in onze stad en op het strand, in functie van onze crowd control. We hebben de indruk dat het probleem van scope verlegd wordt: de leden van de Brusselse jeugdbendes waren het probleem, niet ons strandplan”.

Blankenberge verwacht federale steun waarbij actie wordt genomen in het binnenland om dergelijke amokmakers niet naar de kust te laten komen. De federale overheid kaatst de bal voortdurend terug, dit getuigt van het feit dat ze die federale steun niet kunnen bieden, er is geen plan. Nico Germonprez: “De Brusselse lokale politie daarentegen heeft onze hulpkreet wel gehoord en biedt ons steun bij het profileren van potentiële onruststokers. Dankzij die steun gaan we proberen de criminaliteit in de kiem te smoren. Ze zijn niet welkom, we halen ze uit de massa”. Laat ons duidelijk zijn, het probleem moet benoemd worden zoals het is: jonge amokmakers veroorzaken overlast, ongeacht of het nu aan de kust is of in recreatiedomeinen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.