Home > Blankenberge is de bestemming voor de 294e Kruidvatwinkel van ons land

Blankenberge is de bestemming voor de 294e Kruidvatwinkel van ons land

Geschreven op 21 juli 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

Gisteren opende Kruidvat haar nieuwste vestiging in de Blankenbergse jachthaven vlakbij de zeedijk. Na de winkel aan het station, het populairste Kruidvatfiliaal aan de kust, komt er nu een tweede in Blankenberge. Én met zeezicht. Het is al de 47e winkel in West-Vlaanderen en de veertiende aan de kust. In België staat de teller hiermee op 294. Kruidvat is sterk gegroeid de laatste jaren, van 184 naar 294 winkels in tien jaar, en wil deze groei verderzetten. Zo opende Kruidvat vorig jaar een nieuw distributiecentrum nabij Breda waarmee inmiddels alle Belgische winkels worden bediend. Het nieuwe filiaal telt zes vaste medewerkers die in de zomermaanden bijgestaan worden door jobstudenten. Elly Grammers is de filiaalmanager, ze heeft de leiding over de beide Kruidvatwinkels in Blankenberge.

Nieuw winkelconcept

Het filiaal in de Grote-Edestraat 59 heeft een winkeloppervlakte van 251 m² en valt daarmee binnen de middelgrote categorie. De winkel is ingericht volgens het nieuwe winkelconcept van Kruidvat waarbij het winkelcomfort van de klanten centraal staat. Het is een ruime winkel met brede gangen en heldere ledverlichting. De hippe kleuren, thema’s en zelfscankassa’s verhogen het winkelgemak en zorgen voor een moderne en frisse toets.

Openingsuren en locatie

“De absolute sterkte van dit filiaal is de uitstekende locatie”, zegt An-Sofie Callebert, districtmanager bij Kruidvat. “De nieuwe winkel ligt op wandelafstand van de zeedijk, in een winkelpark met onder andere een supermarkt en een slagerij. Er is een ruime parking en een tramhalte vlak voor de deur. Met de tweede winkel willen we inwoners van Blankenberge en Wenduine aanspreken. Maar ook toeristen die tijdens de zomermaanden het drukke centrum willen ontvluchten zijn meer dan welkom.”

Kruidvat Blankenberge is open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18.30 uur. “Tijdens de zomermaanden zijn we doorlopend open van 9 tot 18.30 uur, dus ook op zon- en feestdagen staan we klaar om onze klanten en toeristen te bedienen”, besluit Callebert.

Groeipijlen in drie richtingen

Op weg naar 300 Belgische filialen, een mijlpaal die Kruidvat begin volgend jaar zal bereiken, opent de drogisterijketen afwisselend winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Na de recente opening in Luik, staan ook Buggenhout, Beauraing en Brussel nog op de planning om de deuren te openen in 2023.

Complexloos solliciteren

Ondanks de aanhoudende groei ondervindt Kruidvat weinig problemen om nieuw personeel te vinden voor de winkels. Dat is voor een groot stuk te danken aan de vereenvoudigde aanwervingsprocedure.

Voor een job als winkelbediende is het bijvoorbeeld niet nodig om een cv door te sturen. “Een openhartig gesprek geeft iedereen de kans om deel te worden van de Kruidvat-familie”, zegt Elly Grammers, filiaalmanager Kruidvat Blankenberge. “We komen veel beter iemands eigenschappen en drijfveren te weten door in gesprek te gaan dan een velletje papier af te lezen. Iedereen is welkom bij ons en dat maakt dat onze winkels afspiegelingen zijn van de maatschappij. Inclusie is zoals het hoort volgens ons en we zijn daar terecht trots op.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.