Home > Blankenberge eert zijn kunstenaar Rudi Pillen met een gedenkplaat

Blankenberge eert zijn kunstenaar Rudi Pillen met een gedenkplaat

Geschreven op 21 maart 2024 om 06:47 door Mario De Wilde

Tien jaar geleden overleed Rudi Pillen, de Belgische kunstschilder, tekenaar en beeldhouwer die Blankenberge als thuisbasis had, op 83-jarige leeftijd. Om zijn sterfdag op 24 maart en zijn nagedachtenis te eren, onthulde het lokaal bestuur vandaag een gedenkplaat aan de gevel van zijn woning in de Parkstraat 1 in Blankenberge. Via de QR-code op de plaat, krijg je meer info over zijn werk.

Schepen van Cultuur, Kathy Kamoen: “Rudi Pillen had Blankenberge als thuishaven, en daar zijn we trots op. Pillens oeuvre is veelzijdig en hij exposeerde overal ter wereld. Zijn schilderijen en tekeningen waren te zien in galerijen in San Francisco, New York, Chicago, Parijs en Johannesburg. Zijn bekendste werk, een doek van 2 m bij 10 m hangt in het Thailand Cultural Centre in de metro van Bangkok. Maar daarnaast had hij ook een grote impact op de lokale kunstscene. De gedenkplaat die we vandaag onthullen, komt er om hem te eren en om zijn werkplek in Blankenberge kenbaar te maken.”

Burgemeester Björn Prasse: “De fijne contacten met de weduwe van Rudi Pillen, Binkie, hebben ons de laatste maanden haast als vanzelf tot deze realisatie gebracht. Haar idee om de woning, zijn woon- en werkplaats, ook voor het grotere publiek bekend te maken, is een postume hommage aan de man die Rudi was en zijn impressionante werk. Uit dit idee zal zo goed als zeker nog een vervolg ontspruiten die Blankenberge als stad met een rijke kunstgeschiedenis nog beter op de kaart zal zetten.”

Het stadsbestuur van Blankenberge plant op korte termijn trouwens nog gelijkaardige gedenkplaten aan huizen of plekken waar schrijvers of kunstenaars hebben gewoond of verbleven. Het is de bedoeling om later een wandeling te creëren die de verschillende interessante plekken met elkaar verbindt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.