Home > BKO Benjamien in Veurne kan batterijen alweer opladen

BKO Benjamien in Veurne kan batterijen alweer opladen

Geschreven op 8 juni 2020 om 22:06 door Mario De Wilde

Bij het ingaan van Fase 3 van de exitstrategie zijn de scholen grotendeels gestart met het lesgeven. Dit betekent dat de medewerkers van buitenschoolse kinderopvang Benjamien na enkele bijzonder drukke weken even kunnen uitblazen. De Buitenschoolse kinderopvang zorgde van bij de start van de coronacrisis voor de noodopvang van kinderen van wie de ouders in essentiële beroepen werkten. Begin mei, toen Fase 2 inging, nam Veurne ook nog eens het initiatief om alle Veurnse scholen via BKO Benjamien te ondersteunen bij de noodopvang van alle kleuters en lagerschoolkinderen.

De medewerkers hebben de voorbije maanden alles op alles gezet om de kinderen zo goed als mogelijk te begeleiden in deze bijzondere periode. Voor de kinderen waren de coronamaatregelen extra voelbaar. De structuur van het dagelijkse schoolleven viel weg en het gemis van de vele vrienden en vriendinnen had een impact op hen. Voor de begeleiders in de buitenschoolse kinderopvang was het een stevige uitdaging die ze niet uit de weg gingen én die ze met verve hebben afgewerkt. De voorbije weken werd er in contactbubbels gewerkt, was er extra aandacht voor de hygiënische voorschriften en werd alle flexibiliteit aangesproken om de werking zo veilig mogelijk te houden. Opvallend, ze kregen hierbij ook de hulp van medewerkers van de Sportdienst en de Jeugddienst.

De buitenschoolse kinderopvang kan nu enkele weken de batterijen opladen. Enkel de kleuters van Atheneum Centrum en enkele leerlingen in Beauvoorde moeten komen nog naar de noodopvang. Tot eind juni is er de gewone werking. In de zomervakantie is er opnieuw vakantie-opvang voorzien. Guido Hoste, schepen van Kinderopvang: “Het ganse team heeft het fantastisch gedaan. De werkdruk was heel hoog. Naast de reguliere voor- en naschoolse opvang hebben de medewerkers zich nu ook overdag ingezet. Ze hebben de coronacrisis voor onze Veurnse kinderen een stukje aangenamer gemaakt.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.