Bistro Rombaux uit Sint-Kruis wint ereplaket Ambassadeur Kaasmarkt 2023
Begin september vond de 13de editie plaats van de Kaasmarkt op ’t Zand in Brugge plaats. Ruim 60 stands presenteerden opnieuw hun meest diverse kaassoorten aanprijzen en je vond er ook enkele aanverwante producten zoals biowijnen, lokale bieren en champagne. In navolging van deze succesrijke kaasmarkt wordt er ook steeds een kaasambassadeur gekozen. Bedoeling is dat deze prijs gaat naar een gerenommeerd persoon uit de Brugse regio die op een specifieke manier bijzondere aandacht voor het kaasproduct heeft. Het ereplaket ging dit jaar naar Bistro Rombaux in Sint-Kruis. Ze treden daarmee in de voetsporen van Restaurant Franco Belge uit de Langestraat en onder andere Filip Claeys van De Jonkman en Patrick Devos.
Het jonge dynamische koppel van Bistro Rombaux, chef Pieter-Jan aan het fornuis en Tinneke in de zaal, staan garant voor een verfijnde keuken, een fris interieur en een vlotte, sympathieke bediening. Dat chef-kok Pieter-Jan heel wat opgestoken heeft bij het Bourgondisch Cruyce, Het Zwaantje en Hertog Jan te Brugge, naast ook Ter Dycken in Knokke-Heist is er duidelijk aan te zien. Stijlvolle presentatie waarbij de smaakpapillen danig verwend worden. En ja, met kaas worden er vaak bijzondere en smakelijke dingen gedaan in de open keuken achteraan het restaurant. www.bistrorombaux.be