Home > Bisdom Brugge schenkt 10.000 euro aan Oekraïens project BlagoDIM

Bisdom Brugge schenkt 10.000 euro aan Oekraïens project BlagoDIM

Geschreven op 28 februari 2023 om 08:10 door Mario De Wilde

De Vlaamse bisschoppen Lode Aerts (bisdom Brugge), Lode Van Hecke (bisdom Gent), Johan Bonny (bisdom Antwerpen) en Jean Kockerols (aartsbisdom Mechelen-Brussel) bezochten in de week van 20 februari de Grieks-Katholieke gemeenschappen in Oekraïne. Tijdens hun reis leefden ze mee met de mensen ter plaatse en zagen ze de grote nood van de Oekraïense bevolking. Het bisdom Brugge wil graag aan deze nood tegemoetkomen en geeft daarom 10.000 euro aan het Belgisch-Oekraïense project BlagoDIM, wat betekent ‘Huis van goedheid’.
BlagoDIM zet zich al vijf jaar in voor vrouwen en kinderen met, onder andere, de opvang van vrouwen na huiselijk geweld, medische bijstand, de psychologische begeleiding van kinderen en het uitbouwen van goede zorg na een bevalling. De organisatie heeft zich sinds de inval van Rusland vooral gefocust op humanitaire hulp. Er worden in ons land goederen ingezameld in Huis Tabor (Tielt) en getransporteerd naar de streek van Boetsja en Irpin, een voorstad van Kiev en de thuisbasis van BlagoDIM. Daar worden ze door lokale vrijwilligers verdeeld onder getroffen families.

Met de gift van het bisdom zal er een bestelwagen aangekocht worden om de goederen tot bij de getroffen families te brengen. Zo wordt er tegemoet gekomen aan de grote vraag naar hulpgoederen en aan de moeilijke omstandigheden om zich naar BlagoDIM te verplaatsen. “Het project maakt echt een verschil voor de getroffen vrouwen die vaak in moeilijke omstandigheden moeten zorgen voor hun kinderen”, zegt bisschop Lode Aerts. “Ik roep dan ook op om via Caritas International dit project te steunen, zodat ze hun prachtig werk kunnen verderzetten.”
Foto: Kerknet

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.