Home > Binnenkort vertrekt in Sijsele elke 10 minuten een bus richting Brugge

Binnenkort vertrekt in Sijsele elke 10 minuten een bus richting Brugge

Geschreven op 1 november 2023 om 10:21 door Mario De Wilde

Komende maandag 6 november starten in Sijsele de werken aan het eerste ‘Hoppin-punt’ op Dams grondgebied. Het punt komt op de Bruggesteenweg, ter hoogte van het Oud Spoorwegpad, en zal verschillende vervoersmiddelen samen brengen. Naast de bushalte voorziet het in een overdekte fietsenstalling en plaatsen voor deelwagens.

Inwoners van Damme kunnen binnenkort elke 10 minuten rekenen op een directe verbinding tussen de Bruggesteenweg in Sijsele en het station van Brugge. Dat wordt mogelijk met het nieuwe ‘Hoppin-punt’ dat het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf volgende week inricht aan de Bruggesteenweg, ter hoogte van het Oud Spoorwegpad. Spoorwegpad wordt meteen de naam voor de nieuwe halte die De Lijn daar plaatst. De huidige halte Sijsele Hekhoek vervalt op het moment dat Spoorwegpad in gebruik wordt genomen.

Naast een bushalte worden er aan het nieuwe punt ook oplaadpalen voor deelwagens voorzien, een overdekte fietsenstalling en een parkeerplaats voor mensen met een handicap. Het fietspad wordt aangepast en zal aansluiting geven op de Oude Molendreef. Bovendien wordt er een extra oversteekplaats voorzien voor fietsers en voetgangers. Er wordt ter hoogte van het punt een snelheidsbeperking ingesteld van 50 kilometer per uur.

Tijdens de werkzaamheden zal er op de Bruggesteenweg gewerkt worden met beurtelings passeren via verkeerslichten. De straat wordt niet volledig afgezet voor doorgaand verkeer. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste bussen halt houden aan Spoorwegpad in januari 2024. “We zijn tevreden met het nieuwe aanbod voor onze inwoners”, vertelt burgemeester Joachim Coens, “Elke tien 10 minuten een bus naar Brugge is een echte, concrete verbetering van het openbaar vervoer in Damme. Het nieuwe Hoppin-punt fungeert als een overstappunt tussen verschillende duurzame transportopties.”

2 reacties

Deblauwe
Geschreven op 2023-11-03 13:00:30
We juichen deze verwezenlijking toe. Nu nog een voetpad graag vanaf de leenstraat tot aan de oude spoorwegbedding .
Mieke Cocquyt
Geschreven op 2023-11-02 14:28:23
Wordt dit een rechtstreekse, non stop, rit tot aan het station of zijn er ook haltes voorzien ? En de terugkomst idem , van station tot aan Spoorwegpad ? Vanaf hoe laat tot welk uur van laatste rit ? Is dit betalend of zoals de shuttlebussen van Brugge ? Indien allemaal zoals in het artikel beschreven, ook positief voor mensen buiten Sijsele , Groot Damme dus.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.