Home > Binnenkort krijgt De Panne een Seaside Straatje, verwijzend naar het roemruchte festival

Binnenkort krijgt De Panne een Seaside Straatje, verwijzend naar het roemruchte festival

Geschreven op 27 juni 2023 om 07:12 door Mario De Wilde

Op 7 juli is er de feestelijke inhuldiging van het Seaside Straatje (het wandel- en ruiterpad tussen de Veurne- en de Svinkxstraat (naast de terreinen Bella Boy). Tijdens dat openingsmoment zal de aandacht zowel gaan naar het ecologische aspect van het straatje als het roemruchte Seaside Festival.

Seaside Festival
Na een burgerbevraging via het digitaal participatieplatform Wijsneuzen werd aan het pad tussen de Veurne- en de Svinkxstraat de historische naam Seaside Straatje toegekend. Op deze locatie vond in de jaren 1980 het legendarische Seaside Festival voor alternatieve muziek plaats. Het was een grote publiekstrekker met op het hoogtepunt zo’n 20.000 festivalgangers.

Biodiversiteit
Het Seaside Straatje werd de voorbije maanden opgefleurd en biodiverser gemaakt, zodat de inheemse fauna en flora er in optimale omstandigheden kunnen aarden. Er zijn zelfs 2 nieuwe buurtbewoners: Ginger en Jamy, de geitjes.

Verbindingsweg
Het straatje werd ook toegankelijker gemaakt voor wandelaars, mountainbikers en ruiters, en zal in de toekomst een natuurlijke verbinding vormen naar het Artiestenpad.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.