Home > Binnenkort in Kortemark te zien: den uil die op de peereboom zat

Binnenkort in Kortemark te zien: den uil die op de peereboom zat

Geschreven op 15 november 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

Ter gelegenheid van de jaarlijkse seniorenweek zet De Bottelarij haar deuren open voor de tentoonstelling “Den uil die op den peereboom zat”. Op zaterdag 25 én zondag 26 november kan je tussen 14 en 17 uur de collectie uilen van de bekendste inwoonster Maria Vanhooren ontdekken. De toegang is volledig gratis.

Na het bezoek aan de tentoonstelling kan je in de bar gezellig napraten met een ‘uiltjeskoffie’, een koffie met een mondverwennertje in de vorm van jawel, een uil (om volledig in het thema te zitten). Een frisdrank, wijn of biertje vind je ook op de kaart.

Het begon met een uil in smeedijzerwerk van een Blankenbergse kunstsmid aan de gevel van haar toenmalige woning op de wijk de Peereboom. Na elke reis werd een uil meegebracht en zo ontstond de verzameling van meer dan honderd uilen, in verschillende materialen en kleuren.
“Ook andere huishoudvoorwerpen met een uil erop komen aan bod in de modelassistentiewoning en in de serviceflat van Maria zelf. Op die manier kan iedereen eens ervaren welke mogelijkheden zo’n assistentiewoning biedt”, zegt directeur Eveline, “een ideale uitstap voor het hele gezin of voor grootouders met kleinkinderen”.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.