Home > Bike Republic laat fietsers dit weekend in Roeselare à volonté e-bikes testen

Bike Republic laat fietsers dit weekend in Roeselare à volonté e-bikes testen

Geschreven op 8 maart 2023 om 15:15 door Mario De Wilde

De vier West-Vlaamse fietsenwinkels van Bike Republic (Roeselare, Kuurne, Diksmuide en Veurne) bundelen komend weekend – op 11 en 12 maart – de krachten in Expo Roeselare en organiseren er een gratis E-bike Testival. Bezoekers worden wegwijs gemaakt in de uitgebreide collectie e-bikes van Bike Republic en kunnen er in alle rust en veiligheid tientallen elektrische fietsen, speedpedelecs en cargobikes uitproberen op een afgesloten indoor testbaan.

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart organiseert Bike Republic – de fietsenketen van Colruyt Group – in Expo Roeselare een ‘E-bike Testival’. Dit testevenement voor elektrische fietsen is het tweede in een reeks van vier ‘testivals’ in maart, waarna ook Gent en Merksem nog volgen.

Unieke gelegenheid om een heleboel e-bikes te testen
Voor dit E-bike Testival brengen de Bike Republic-winkels van Roeselare, Kuurne, Diksmuide en Veurne zowat alle elektrische fietsen, speedpedelecs en cargobikes uit hun collectie mee naar Expo Roeselare. Bezoekers worden wegwijs gemaakt in het uitgebreid aanbod fietsen en kunnen die ook in alle rust en veiligheid testen op een afgesloten indoor parcours. Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic: “We willen een echte ‘compagnon de route’ zijn voor onze klanten en zetten dagelijks in op service, vakmanschap en toegankelijkheid. Ook de ‘E-bike Testivals’ passen in dat verhaal. Een fiets testen voor je hem aankoopt, is echt noodzakelijk. Alleen zo vind je een exemplaar dat perfect bij je past. Met de Testivals geven we bezoekers de kans om een heleboel fietsen kort na elkaar uit te proberen en zo de verschillen in rijsensaties zelf te kunnen voelen. Ook de combinatie met het advies van onze experten, die technische zaken in mensentaal uitleggen, maakt dat mensen makkelijker uitkomen bij dé ideale e-bike voor hun wensen en noden.”

Duurzame mobiliteit stimuleren, ook buiten de grote steden
Het spreekt vanzelf dat Bike Republic zoveel mogelijk mensen op de fiets wil krijgen. Zowel voor recreatieve als praktische doelen. De fiets wint meer en meer terrein op de auto en zal een essentiële rol spelen op vlak van duurzame mobiliteit. Wim Teerlynck: “De laatste jaren wordt de fiets ook vaker gebruikt voor praktische verplaatsingen. De verkoop van speedpedelecs voor woon-werkverkeer en allerhande cargobikes – zoals bakfietsen en longtails – zit ook bij ons enorm in de lift. We willen tijdens het E-bike Testival dan ook zoveel mogelijk mensen laten proeven van het gebruiksgemak van zo’n snelle e-bike of van een e-bike voor het hele gezin. Wie test, is gegarandeerd verkocht!”

Kortingen tot 500 euro
Wie ter plekke zijn of haar hart verliest aan een elektrische fiets, speedpedelec, of cargobike kan trouwens profiteren van kortingen tot 500 euro. Op het E-bike Testival zijn fietsen van o.a. Trek, Gazelle, Koga, Kettler, Flyer, BH en Norta te zien.

Praktisch
Bike Republic E-bike Testival
Expo Roeselare / Diksmuidsesteenweg 400 – 8800 Roeselare
Zaterdag 11 en zondag 12 maart – van 10 tot 17u

2 reacties

Bart Vandermaelen
Geschreven op 2023-03-08 15:33:44
Dag Ronny, Dit weekend in Expo Roeselare, op 18/19 maart in Gent (Kuipke) en op 25/26 maart in het Fort van Merksem. Groeten, Bart
Ronny Verschaete, Oostende
Geschreven op 2023-03-08 15:30:30
Is dat enkel in Roeselare dat het komend weekeinde doorgaat? Ronny Verschaete, Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.