Home > Bijna elke dag schade: vanaf maandag verdwijnen de grensblokkades tussen Knokke en Sluis

Bijna elke dag schade: vanaf maandag verdwijnen de grensblokkades tussen Knokke en Sluis

Geschreven op 12 juni 2020 om 11:54 door Mario De Wilde

Vanaf komende maandag 15 juni opent België opnieuw zijn grenzen van en naar de landen die behoren tot de Europese Unie, inclusief het Verenigd Koninkrijk en de 4 geassocieerde landen binnen de Schengenzone (IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein). Elk land beslist wel individueel over de opening van de grenzen en de voorwaarden waaraan men moet voldoen om het land binnen te komen. De afdeling Stadsonderhoud van Knokke-Heist start op maandag 15 juni vanaf 7 uur alvast met het verwijderen van alle wegblokkades in de Retranchementstraat en diverse andere grensoverschrijdende landelijke wegen die versperd waren. Het gaat om containers, betonblokken, omheiningen en verkeerssignalisatie. Tegen maandagavond 17 uur zouden alle wegen weer toegankelijk moeten zijn voor het verkeer dat pendelt tussen Knokke-Heist en Sluis.

Grensbewoners botvierden hun coronafrustraties

Tijdens de coronaperiode hebben onbekenden hun frustraties danig botgevierd op al het gemeentelijk materiaal. Nagenoeg dagelijks werden zware stalen kabels doorgeknipt, sloten ontvreemd en sluikafval in de containers gedumpt. De werklui van de afdeling Stadsonderhoud stelden ook vast dat een ijzeren afsluiting zomaar in de Damse vaart werd gekieperd. Niet alleen fietsers maar ook bestuurders met een alle-terrein-voertuig waagden zich zelfs aan een avontuurlijke crosscountry-rit dwars door het akkerland om de wegblokkades te omzeilen.

Goed nieuws voor landbouwers en fietsers

Voortaan kan iedereen dus zonder nog halsbrekende toeren uit te halen weer via de pittoreske landelijke wegen de grensoverschrijdende Zwinregio verkennen. Dat is niet alleen goed nieuws voor het grensoverschrijdend woon-werk-school-winkel-verkeer maar ook voor de plaatselijke landbouwers, talrijke wielerclubs en fietsrecreanten die deze landelijke wegen regelmatig gebruiken en er genieten van dit unieke polderlandschap.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.