Home > Bijna 7 op 10 reed te snel in fietsstraten van Koksijde en Nieuwpoort

Bijna 7 op 10 reed te snel in fietsstraten van Koksijde en Nieuwpoort

Geschreven op 16 oktober 2023 om 14:26 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag stond de mobiele flitser van de politie opgesteld in de Victorlaan te Nieuwpoort en in de Noordzeedreef te Koksijde. In totaal reden 99 bestuurders te snel. De politie  stelde zich eerst op te Nieuwpoort, in de Victorlaan. De maximaal toegelaten snelheid is er 50 km/uur. Tussen kwart na acht en tien uur ’s morgens werd de snelheid van 241 voertuigen gecontroleerd. 26 bestuurders reden te snel.

Tussen half elf en twaalf uur stelden we ons op in de Noorzeedreef te Koksijde. In deze fietsstraat mag maximaal 30 km/uur worden gereden. Van de 111 gecontroleerde voertuigen reden er 73 te snel. Dat is bijna 66 %! Als je te snel rijdt, zie je minder. Hou je dus aan de snelheidslimiet, dan heb je tijd om het verkeer te zien en op tijd te reageren bij onverwachte situaties.

De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet en te snel rijden zorgt voor een verminderd zicht. Dit geldt ook voor maar een beetje te snel rijden, voor ervaren chauffeurs en wanneer je alleen op de baan denkt te zijn. Een beetje te snel is nog altijd te snel, ervaring kan een vals gevoel van veiligheid geven en tegenwoordig ben je nooit nog alleen op de weg, zelfs al lijkt dat zo. Hou je dus aan de snelheidslimiet in elke situatie en zorg mee voor veilig verkeer voor iedereen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.