Home > Bijna 500 jongeren uit Diksmuide namen deel aan vakantiekampen

Bijna 500 jongeren uit Diksmuide namen deel aan vakantiekampen

Geschreven op 31 augustus 2021 om 16:22 door Mario De Wilde

De zomervakantie zit er alweer op. Morgen gaan de schoolpoorten terug open om onze kinderen en jongeren vol enthousiasme te ontvangen. Het stadsbestuur blikt terug op een geslaagde zomer. Met onze eigen speelpleinwerking en de vakantiekampen bezorgden we bijna 500 kinderen en jongeren een leuke en speelse vakantie.

Met een ‘Zot Zomerslot’ sluiten de vrijetijdsdiensten de zomervakantie knallend af. Zot Zomerslot is de verzamelnaam voor twee kampen: ‘turtles aan de top’ en ‘sportcarrousel’. In zes van de negen zomerweken vond een themakamp plaats in sportcomplex De Pluimen. We richtten ons vooral op tieners. Daarnaast was er de speelpleinwerking Zonnestraal, vooral voor kleuters en lagereschoolkinderen. De speelpleinwerking eindigde op vrijdag 28 augustus, daarom breide de sportdienst nog een Zot Zomerslot voor kleuters en lagereschoolkinderen aan hun kampenreeks.

Cijfers

173 kinderen en jongeren namen deel aan één of meerdere sportkampen in sportcomplex De Pluimen, dit komt overeen met een bezettingsgraad van 88,27%. Speelplein Zonnestraal kreeg maar liefst 300 spelers (90 kleuters, 160 lager en 50 tieners) over de vloer. 58 animatoren en 9 hoofdanimatoren leidden alles in goede banen.

Expertkampen tieners

Voor de tieners voorzagen we expertkampen en omnisportkampen. Zo waren de kampen niet alleen leuk maar ook leerrijk. We zorgden telkens voor een divers aanbod via externe lesgevers zodat iedereen er zijn gading in vond. In de voorgaande jaren merkten we dat we met de expertkampen voornamelijk jongens bereikten, daarom voorzagen we dit jaar ook een hair- & beautykamp & fashionkamp, uiteraard mochten jongens hier ook aan deelnemen. Tussen het creëren van de graffitiwerken, robots of modekledij door was er ook ruimte voor sport- en spel in de sportzalen.

Naam kamp            Soort kamp            Doelgroep     Inschrijvingen/Reservelijst

Graffitikamp                            expertkamp                tieners                         24/25
Hair-& beautykamp               expertkamp                tieners                          13/20
Fashionkamp                          expertkamp                tieners                          13/20
Tienersportkamp                    omnisportkamp           tieners                           21/21
Roboticakamp                       expertkamp                tieners                           20/20                     6
Turtles aan de top                 omnisportkamp           kleuter                          37/45
Sportcarrousel                        omnisportkamp           lager                            45/45                      2

Totaal                                                                                                                173/196                  8

Bezetting Zonnestraal

Week 1: 27 kleuters, 44 lagereschoolkinderen

Week 2: 37 kleuters, 62 lagereschoolkinderen en 18 tieners

Week 3: 37 kleuters, 86 lagereschoolkinderen en 23 tieners

Week 4: 37 kleuters, 62 lagereschoolkinderen en 8 tieners

Week 5: 36 kleuters, 46 lagereschoolkinderen en 19 tieners

Week 6: 48 kleuters en 69 lagereschoolkinderen

Week 7: 45 kleuters en 76 lagereschoolkinderen

Week 8: 39 kleuters en 79 lagereschoolkinderen

Week 9: 11 kleuters en 33 lagereschoolkinderen

Toch nog een leuk einde van de speelpleinzomer

In de week van 16 augustus werd het nog even spannend toen twee kinderen een positieve coronatest aflegden. We volgden het advies van de field agent op, twee groepen moesten in quarantaine. Ouders mochten daarna kiezen of ze hun kindje(s) nog naar het speelplein stuurden. We merkten dat veel ouders toch het zekere voor het onzekere wilden nemen en een zelf opvang zochten. De laatste dag voorzagen de animatoren voor de aanwezige kinderen nog ijsjes en springkastelen, wat ze erg apprecieerden. Zo sloten ze hun speelpleinzomer toch met een leuke en lekkere toets af!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.