Home > Bijna 300 chauffeurs op de bon voor te snel rijden in Damme en Knokke-Heist

Bijna 300 chauffeurs op de bon voor te snel rijden in Damme en Knokke-Heist

Geschreven op 20 oktober 2022 om 08:48 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week de snelheid van 2.293 wagens op twee verschillende locaties. In totaal reden 273 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 143 kilometer per uur op een locatie waar slechts 90 is toegelaten. Het politieteam trok zijn rijbewijs meteen in voor 15 dagen. De buitenlandse bestuurder betaalde ter plaatse de snelheidsboete.

De politie zette tijdens de verkeersacties ook 26 automobilisten aan de kant. Een bestuurster liep tegen de lamp omdat ze reed onder invloed van alcohol. Het politieteam trok haar rijbewijs meteen in voor 15 dagen. Ze zal zich binnenkort bij de politierechter moeten verantwoorden voor haar roekeloos rijgedrag.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.