Home > Bijna 1800 bezoekers voor 15 jaar Klassiek Leeft Meesterlijk in Knokke-Heist

Bijna 1800 bezoekers voor 15 jaar Klassiek Leeft Meesterlijk in Knokke-Heist

Geschreven op 9 augustus 2023 om 06:53 door Mario De Wilde

15 jaar Klassiek Leeft Meesterlijk in Knokke-Heist: groot succes!

Klassiek Leeft Meesterlijk bestaat 15 jaar in 2023. De gemeente Knokke-Heist vierde deze mijlpaal in stijl met een meesterlijke affiche, zorgvuldig samengesteld door Liebrecht Vanbeckevoort, reeds 10 jaar lang artistiek directeur van Klassiek Leeft. Er stonden maar liefst 6 verschillende concerten gepland in juli en augustus in de knusse Dominicanenkerk (behalve het slotconcert, deze vond plaats in de plechtstatige Sint-Margaretakerk).

Volledig uitverkocht & internationale topartiesten

Knokke-Heist heeft een hart voor klassieke muziek. Vanaf het moment dat de ticketverkoop van start ging, vlogen de tickets voor Klassiek Leeft Meesterlijk de deur uit. In het totaal werden er 1763 tickets verkocht, er was geen enkele vrije plaats meer te bespeuren in het publiek. Het programma bevatte zoals steeds de vaste waarden: klassieke muziek en uitvoerders van internationale topklasse, maar oversteeg dit jaar alle verwachtingen. Maar liefst 23 artiesten van wereldfaam sierden het podium deze zomer in Knokke-Heist.

Het festival werd geopend met een solo recital van de Tsjechische pianist Lukáš Vondráček, een ware buitenkans voor het publiek in Knokke-Heist om hem in levende lijve aan het werk te horen in een intimistisch en gevarieerd recitalprogramma. De concertreeks werd vervolgd met een veelbelovend cello-piano kamermuziekconcert van Christian Poltéra en Ronald Brautigam, een doorwinterd duo dat tijdens dit programma de veelzijdigheid van deze combinatie liet horen.. De laatste juli-week werd afgesloten met het Akhtamar Quartet en Liebrecht Vanbeckevoort, een winnende combinatie van strijkkwartet & piano die ondertussen een stevige traditie kent tijdens de afgelopen zomeredities. Brahms’ pianokwintet is een buitengewoon intens en meeslepend meesterwerk.

Dat laatste kunnen we ook zeggen van het Monumentale Septet voor strijkers en blazers van Ludwig van Beethoven. Dit werk vormde dan ook het hart van het eerste concert in augustus. De line-up van dit concert was ronduit indrukwekkend, met het kruim van de Europese kamermuziekscène gewoon live in Knokke-Heist op het podium! Een boeiende verhaallijn vonden we dan weer terug in het voorlaatste concert rond ‘Verloren Liefdes’. Naast de meer intieme werken van Mozart, Schubert, Hahn en Strauss, was er ook volop ruimte voor de warmbloedige lyriek van Rachmaninov’s 2de pianoconcerto, met zijn kenmerkende romantische thema’s en melodieën die passen bij deze periode van hoogzomer. De reeks werd afgesloten met een zinderend slotconcert in het gezelschap van de strijkers van het Ataneres Ensemble, aangevuurd door de passie en het talent van twee van de meest gevierde violisten die ons land rijk is, namelijk de Elisabethwedstrijd-laureaten Sylvia Huang en Lorenzo Gatto.

Op die manier plaatsten de organisatoren zonder twijfel een prachtig orgelpunt op deze jubileumeditie. Nu is het opnieuw uitkijken naar de voorjaarsedite Klassiek Leeft Vurig op 3, 10, 1 & 24 februari. Houd de website en sociale media zeker in de gaten voor de laatste updates en de start van de ticketverkoop.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.