Home > Bijna 11.000 Brugse huishoudens maken gebruik van Hoplr

Bijna 11.000 Brugse huishoudens maken gebruik van Hoplr

Geschreven op 2 augustus 2021 om 10:39 door Mario De Wilde

Hoplr is het digitale buurtnetwerk van Stad Brugge waar inwoners hun buren en buurt beter leren kennen. Het buurtnetwerk werd 2,5 jaar geleden in acht buurten gelanceerd. Sinds een jaar is heel Brugge – verdeeld over 22 Hoplr-buurten – actief op het netwerk. 10.799 huishoudens gebruiken Hoplr om onder meer nieuwtjes te delen, spullen uit te wisselen en hulp te vragen.

De eerste verjaardag van Hoplr in de volledige stad biedt de ideale gelegenheid om wat cijfers te delen. Ongeveer 22% van de Brugse huishoudens is inmiddels geregistreerd. Samen plaatsten de Hoplr-buren al 24.935 berichten en 201.503 reacties. Bovendien hebben zich via de burenhulpfunctie van Hoplr al 382 inwoners opgegeven voor vrijwilligerswerk in de stad.

Ook Stad Brugge staat via Hoplr met de buurten in contact. “Aan de hand van het extern platform kan de Stad berichten ontvangen en delen, zonder inkijk te krijgen in de buurtgesprekken. Zo deelden we het voorbije jaar al heel wat info via het buurtnetwerk, onder meer over activiteiten, wegwerkzaamheden, coronamaatregelen en afvalophaling”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Omgekeerd deelden inwoners in 2,5 jaar tijd ook een pak ideeën, vragen en meldingen met het stadsbestuur. “Via Hoplr ontvingen we suggesties over buurtoverleg, buurtactiviteiten, stroompannes, zwerfvuilacties, geluidsoverlast… Onze stadsdiensten gaan met deze opmerkingen aan de slag.” Registreren op Hoplr is gemakkelijk en gratis. Download de app of surf naar hoplr.com. Op basis van het adres wordt de bewoner automatisch aan de juiste buurt gekoppeld.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.