Home > Bijna 10% meer inschrijvingen voor Volwassenenonderwijs MIRAS en cvo Creo in Kortrijk

Bijna 10% meer inschrijvingen voor Volwassenenonderwijs MIRAS en cvo Creo in Kortrijk

Geschreven op 28 september 2022 om 08:42 door Mario De Wilde

De centra voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS en CREO starten het schooljaar met 10% meer inschrijvingen. MIRAS en CREO zijn actief over gans West-Vlaanderen en bundelen hun krachten in de toekomst om een optimaal aanbod op maat van de cursist mogelijk te maken. Graduaat, bachelor of master worden vaak naar voor geschoven als dé ideale studiekeuze na het secundair onderwijs. De centra voor volwassenenonderwijs bieden echter een geschikt alternatief aan. De nadruk ligt binnen deze centra immers steeds meer op diplomagerichte (beroepsgerichte) opleidingen. “In de volksmond spreekt men nog vaak over ‘de avondschool’, maar het volwassenenonderwijs evolueert steeds meer naar voltijdse dagopleidingen,” zegt Karel Moestermans (directeur cvo Creo).

Diplomagerichte opleidingen

Het studiegebied Zorg & Welzijn kent een toename met 12%. Grootste stijgers zijn de opleidingen Zorgkundige (15%) en Kinderbegeleider (11%). “Daarnaast doen onze andere diplomagerichte opleidingen het ook goed, zoals onze beroepsgerichte horecaopleidingen in samenwerking met de Hotelscholen Spermalie en Ter Duinen. Deze zijn uniek in de regio,” zegt Carmen Wullaert (directeur cvo MIRAS).

Diploma secundair onderwijs@home

Er is een toename van het aantal schoolverlaters of laaggeschoolden die hun diploma secundair onderwijs via het volwassenenonderwijs willen bereiken. “Een diploma secundair onderwijs online behalen zit duidelijk in de lift. We zien een stijging van 30% bij de cursisten die de online diplomagerichte opleiding ICT & Administratie combineren met Aanvullende Algemene Vorming om zo hun diploma secundair onderwijs te behalen”, gaat Carmen Wullaert verder.

Nederlands voor anderstaligen

“We merken ook dat er een stevige toestroom is van anderstaligen die ‘Nederlands voor anderstaligen (NT2)’ in onze centra volgen. We zien een stijging van bijna 40% i.v.m. vorig schooljaar”, zegt Karel Moestermans. “Ook deze cursisten trachten we warm te maken voor een arbeidsmarktgerichte opleiding in ons centrum. Zo kunnen we hen naar de arbeidsmarkt toeleiden.” Meer info: www.miras.be – www.creo.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.