Home > Bij Meulebekse Joy loopt het al grondig fout met haar cartoon cake in Bake Off Vlaanderen

Bij Meulebekse Joy loopt het al grondig fout met haar cartoon cake in Bake Off Vlaanderen

Geschreven op 28 oktober 2023 om 15:29 door Mario De Wilde

In Circus Bake Off slingeren we dit jaar tussen trapeze en tartelette, want The Greatest Show strijkt weer neer nabij kasteel Groenenberg. Circusdirecteur Wim Opbrouck loodst tien kakelverse backrobaten langs de honderdjarige jury: Herman Van Dender & Regula Ysewijn. ​Er hangt al meteen spanning in de lucht en de eerste tranen vloeien…

In de eerste aflevering vanavond krijgen de bakkers al meteen een opdracht van formaat voorgeschoteld. Ze moeten een cartoon cake uit hun hoed toveren die rechtstreeks uit een stripboek lijkt te komen. En het loopt al snel grondig fout voor de West-Vlaamse Joy. Haar baksel smakt tegen de grond, waardoor ze het even niet meer ziet zitten.

Het spektakelstuk onthult meteen de kleine kantjes van de eerste lichting bakkers. Wie zijn ze als niemand kijkt? Dat laten ze zien met een decoratief masker uit koek. En het circus is compleet want zowel de crazy cat lady, een cookie monster als een leeuw passeren de revue. Komt dat zien!

De bakkers deze week
​Joy (27) uit Meulebeke is Miss Tattoo 2019 en maakt kans om Miss Fashion 2023 te worden. Joy bakt in bijberoep en maakt het liefst rijkelijk gedecoreerde themataarten met simpele smaken. Zo bakker, zo taart want ook Joy is rijkelijk gedecoreerd met maar liefst 60 tattoos.

Lisa (30) vertoeft fulltime met haar hoofd in de wolken en leeft aan 800 kilometer per uur. Bakken zorgt wel voor decompressie, maar deze Antwerpse stewardess heeft één grote hobby: prosecco drinken met vriendinnen. Fasten your seatbelts, want Lisa wil een one-way-ticket naar de finale.

Pieter (26) is een jonge Limburgse ondernemer. Zijn motto is “durven springen” en dat bewijst hij met zijn deelname aan Bake Off. Deze thuisbakker heeft nog nooit thuis gebakken: wegens een gebrek aan vrije tijd bakt Pieter enkel in de bakles. Pieter droomt er wel van een vlaaienwinkel te openen samen met zijn moeder. Hij hoopt dat Bake Off de start is van een nieuw avontuur…

Britt (31) uit Lier is mama van 2 kindjes en maatschappelijk werker in een wijkgezondheidscentrum. Ze zorgt dus niet alleen met veel toewijding voor haar gezin, maar ook voor haar 5000 patiënten. Britt werd ingeschreven door vrienden en familie die eindelijk eens de spotlight op hun zorgzame vriendin willen schijnen.

Debbie (35) uit Eeklo is een mama van drie met één duidelijk doel: Bake Off winnen. Debbie is perfectionistisch, gestructureerd en tot in de puntjes voorbereid – zowel in haar huishouden als in de baktent. De ziekte van haar dochtertje Celeste leerde Debbie relativeren, maar Bake Off is en blijft een wedstrijd van Staatsbelang.

Bake Off Vlaanderen, elke zaterdag om 20u op Play4 en op GoPlay.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.