Home > Bibliotheek Torhout en Huis van het Kind werken samen aan uitbreiding Spelotheek

Bibliotheek Torhout en Huis van het Kind werken samen aan uitbreiding Spelotheek

Geschreven op 26 juni 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

In 2022 breidde de Bibliotheek van Torhout haar collectie uit met een Spelotheek waar je alle soorten spellen kan ontlenen. Denk aan educatieve spellen, gezelschapsspellen, smartgames, denkspellen, partyspellen tot kaartspellen. Ondertussen beschikken we over een verzameling van 200 spellen die sinds juni 2022 bijna 3.000 keer werden uitgeleend. Vanaf 1 juli krijgt de verzameling een mooie toevoeging, namelijk grote spelmaterialen.

De aanvulling met grote spelmaterialen kwam tot stand in samenwerking met het Huis van het Kind. Er zijn klassiekers zoals ‘Mega Vier op een Rij’, ‘Bouwblokken XL’ en bewegingspellen zoals balanceerschalen en opvouwbare doelen. De collectie maakte deel uit van het bestaande aanbod voor onthaalouders en kinderopvanginitiatieven en wordt nu ook opengesteld voor particulieren. “De spellen zijn ideaal voor verjaardagspartijtjes, familie-activiteiten en communie- en lentefeesten. Ze bieden je ook de kans om een spel thuis uit te testen voordat je het zelf aanschaft.”, zegt schepen Lieselotte Denolf.

Werking ontlenen spelmateriaal
Ontdek alle beschikbare materialen en spellen via de catalogus van de Bibliotheek. Wil je een spel ontlenen? Dit zijn de voorwaarden:

• Het ontlenen van de materialen is gratis.
• De grote spellen kunnen ontleend worden door volwassenen met een geldige Bibpas (5 euro per jaar) en door Torhoutse kinderopvanginitiatieven.
• Per Bibpas kan je maximaal twee stuks gelijktijdig ontlenen.
• De uitleentermijn bedraagt één week voor particulieren en vier weken voor kinderopvanginiatieven.
• Alle materialen kunnen gereserveerd worden, de reservatiekost bedraagt 0,50 euro per stuk.
• Een aantal materialen (vb. fragiele snoezelmaterialen) zijn exclusief voor kinderopvanginitiatieven beschikbaar. Deze materialen moeten verplicht gereserveerd worden via de catalogus van de bibliotheek.
• Bij te laat terugbrengen, betaal je 0,10 euro per stuk per dag.

Schepen van Kinderopvang Annick Vanderspurt: “Dit spelmateriaal is een grote meerwaarde voor de Bibliotheek. We zijn blij dat we met het Huis van het Kind en de Bibliotheek onze krachten kunnen bundelen en samen heel wat moois kunnen aanbieden, zowel aan kinderopvanginitiatieven als aan particulieren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.