Home > Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne) zoekt deelnemers voor Belgisch kampioenschap broodpudding

Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne) zoekt deelnemers voor Belgisch kampioenschap broodpudding

Geschreven op 13 september 2022 om 08:31 door Mario De Wilde

Op zaterdag 1 oktober organiseert het bezoekerscentrum Duinpanne in de Panne voor de derde keer het Belgisch Kampioenschap Broodpudding. Dat gebeurt tijdens het PUUR NATUURfestival. Met de organisatie van dit Belgisch Kampioenschap wil de Provincie West-Vlaanderen de problematiek van voedselverspilling en de verwerking van voedseloverschottten onder de aandacht brengen. Alles verdient een tweede leven, ook oud brood.

Met uitzondering van professionele bakkers, koks, … mag iedereen gratis deelnemen aan het kampioenschap. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 30 september 2022, via www.west-vlaanderen.be/formulier/bk-broodpudding-2022.
Op zaterdag 1 oktober tussen 13.30 uur en 15.30 uur worden de deelnemers verwacht in het bezoekerscentrum Duinpanne met hun alcoholvrije broodpudding van ongeveer 200 gram (8 stukjes). Een pro(e)fessionele jury, met o.a. deelnemers van Bake off Vlaanderen 2021 Jimmy Trioen (Tielt) en Katrien Vanacker (Oudenaarde), zal de broodpuddings aan een smaaktest onderwerpen en punten geven op 20. Omstreeks 17.00 uur wordt de Belgische Kampioen Broodpudding uitgeroepen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.