Home > Bewoners WZC ‘Den Hoek’ in Westkapelle voor het eerst mee aan boord van een e-shuttle

Bewoners WZC ‘Den Hoek’ in Westkapelle voor het eerst mee aan boord van een e-shuttle

Geschreven op 24 juli 2023 om 16:42 door Mario De Wilde

De bewoners van ‘Den Hoek’ in Westkapelle kregen vorige week de bijzondere eer (en vooral het comfort) om met splinternieuwe rolstoelvriendelijke elektrische shuttlebussen rond te toeren. Intussen verovert ook deze nieuwe variant heel Vlaanderen en Nederland want deze speciaal uitgewerkte e-shuttles bieden een antwoord op de noden van veel ouderen of mensen die niet goed te been zijn. En dus maakten we afspraak in Knokke-Heist met de mensen van Distrimob.

Het was de Knokse ondernemer die deze nieuwe e-shuttle voor een daguitstap aan de bewoners van ‘Den Hoek’ in deelgemeente Westkapelle presenteerde. Een prachtig en deugddoend initiatief waarvan bewoners en verplegend personeel ongelooflijk van genoten. Wat er dan zo bijzonder aan deze nieuwe busjes is? Distrimob: “Kijk, nagenoeg iedereen kent intussen onze shoppingshuttles die door de winkelstraten van Knokke-Heist toeren. Heerlijk om zo door de kustgemeente te rijden en op en af te stappen waar je verkiest, maar mensen met een rolstoel of ouderen die niet meer zo goed te been zijn, bleven in de spreekwoordelijke kou staan. En dus gingen we op zoek om ook hen te laten genieten van zo’n milieuvriendelijke uitstapjes. Onze grootste uitdaging was om rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen samen met hun begeleiders vrijwel naast elkaar op de busjes te laten plaatsnemen. Daar hebben we flink wat research ingestoken maar het resultaat overtrof onze grootste dromen.”
Geen onhandig gedoe
Ruim twintig bewoners en personeel van ‘Den Hoek’ kregen een onvergetelijke uitstap. Geen vermoeiend gemanoeuvreer of erger nog, rolstoelen die in- en uit elkaar moeten gehaald worden. Een handige oprijplaat zorgt ervoor dat rolstoelen en rollators in een oogwenk de bus op kunnen rijden. Wat volgt is nog leuker want niemand aan boord hoeft recht te blijven staan. Iedereen kan netjes naast elkaar zitten wat het keuvelen op deze shuttle dubbel zo aangenaam maakt. We waren er zelf bij op deze memorabele dag toen er van Westkapelle naar Sijsele getoerd werd en nadien halt gehouden werd voor een ijsje in Kasteel Ryckevelde in Damme. Een programma dat anders, gezien de omslachtigheid van in- en uitstappen, nooit kan gedaan worden. Het enthousiasme en de dankbaarheid was dan ook heel groot bij iedereen die deze toer meemaakte. Gemeenschapsverbinding in het kwadraat.


Toekomst oogt groenkleurig
Distrimob: “Het was best leuk om nadien de vele positieve reacties te horen en we zijn blij dat we op die manier deze vaak vergeten groep mensen een leuke ervaring kunnen aanbieden. We hebben trouwens altijd een door ons zelf opgeleide chauffeur mee die steeds vrijblijvend informatie kan verschaffen. Deze testcase bleef trouwens niet zonder gevolgen want we hebben intussen al van verschillende woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland de vraag gekregen om zo’n shuttle voor een daguitstap te reserveren. En intussen draait het festivalgebeuren ook op volle toeren. Op Dream Village in Breda (met o.m. David Guetta) worden onze elektrische shuttles begin september ingezet. En intussen hebben ook andere festivals de vele voordelen van deze milieuvriendelijk busjes ontdekt.”

Distrimob uit Knokke-Heist verzorgt de e-shopping shuttles in Knokke-Heist, comfortabele en veilige e-shuttles voor minder mobiele mensen en festival e-shuttles. 

Foto: een nieuwe e-shuttle rolt alweer van de vrachtwagen. Opnieuw een garantie voor leuke en veilige mobiliteit. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.