Home > Bewoners Rustenburgwijk in Brugge vragen om gevaarlijke voetpaden dringend te herstellen

Bewoners Rustenburgwijk in Brugge vragen om gevaarlijke voetpaden dringend te herstellen

Geschreven op 19 oktober 2023 om 08:14 door Mario De Wilde

In augustus 2020 werd er, omwille van de overlast veroorzaakt door de zeer hoge Japanse notenbomen met ook aanzienlijke schade aan de voetpaden tot gevolg door de worteldruk, overgegaan tot het kappen van meer dan 80 exemplaren in de Brugse Karel Mestdaghstraat, de Kanunnik Duclosstraat, de Sint-Pietersstatiedreef en gedeelte Hendrik Waelputstraat. Vorig jaar werd een aanbesteding uitgeschreven om de voetpaden op te breken, her aan te leggen en plantvakken met bomen te voorzien.

Begin januari 2023 werd aan het begin van de Karel Mestdaghstraat gestart met het opbreken van de voetpaden. Bij opstart werd vastgesteld dat de toestand van de meer dan 70 jaar oude betonnen rioleringsbuizen zeer slecht was. De bewoners werden ervan op de hoogte gebracht dat er daarom werd beslist de werken, na her aanleg van het opgebroken gedeelte tussen de Oostendse steenweg en de Rustenburgstraat, stop te zetten.

Omwille van de hinder die, onder andere, minder mobiele personen ondervinden door de oneffen verharding van de voetpaden werd er in februari 2023, op vraag van bewoners, een melding overgemaakt om in het voorjaar 2023 over te gegaan tot het uitvoeren van volgende werken:
1. het verwijderen van alle boomtronken tot voldoende diepte onder voetpadniveau zodat er planten kunnen voorzien worden in de vakken waar de bomen werden gerooid.
2. vakken waar de bomen werden gerooid voorzien van teelaarde en passende aanplantingen
3. wegnemen van alle oneffenheden in de voetpaden.

Deze melding werd als volgt afgehandeld: “De boomstronken gaan verwijderd worden en toegelegd worden met betontegels. Dit in afwachting van een volledige heraanleg” Bewoners rekenen er op dat de komende maanden de nodige aanpassingswerken aan de voetpaden worden uitgevoerd zodat er een einde komt aan de gevaarlijke en bovendien slordige toestand in de straten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.