Home > Bewegen en in beweging blijven dankzij fietsbanken van WZC Ter Beke in Wervik

Bewegen en in beweging blijven dankzij fietsbanken van WZC Ter Beke in Wervik

Geschreven op 1 juni 2023 om 09:04 door Mario De Wilde

Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik stelt de kwaliteit van wonen en leven van de bewoners in WZC Ter Beke bovenaan de prioriteitenlijst. Het geven van goeie lichamelijke zorgen alleen is niet voldoende om onze bewoners gelukkig te zien. We beseffen hoe belangrijk het is voor onze mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen zijn. Het zit hem soms in kleine dingen zoals bv. alleen naar de cafetaria kunnen komen of een frisse neus ophalen buiten zonder dat je hiervoor een verpleeg- of zorgkundige nodig hebt.

Om die zelfstandigheid zo lang mogelijk in stand te houden is het belangrijk dat de mensen voldoende mobiel zijn, want zelfstandigheid en mobiliteit hangen nauw samen. Dankzij de extra middelen die er gekomen zijn in de WZC in Vlaanderen, konden we extra personeel aantrekken. Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik koos ervoor om extra in te zetten op een kinesist in Ter Beke waardoor er momenteel drie kinesisten werkzaam zijn binnen de voorziening.
Dankzij de creativiteit en de animatieve grondhouding van de voltallige personeelsgroep worden bewoners veel gestimuleerd om nog zelf te stappen of te fietsen op één van de de vele toestellen op de leefgroepen.

Corona heeft ons meer dan ooit doen beseffen dat de buitenlucht voor de bewoners van het WZC heel belangrijk kan zijn. Vandaar dat de wandelingen zich niet enkel beperken tot de gangen. Onder dat motto zijn ze op zoek gegaan naar oplossingen voor de bewoners waarbij het nuttige aan het aangename kon gekoppeld worden.

Lien Deblaere, voorzitter Woon- en Zorgbedrijf Wervik: “Vorig jaar werden bewoners, personeel en familieleden gemobiliseerd om de Tour de France te fietsen. Met deze uitdaging wou men de mensen aan het bewegen te krijgen en dat was een heus succes. Toen kwam ook het idee naar boven om eventueel toestellen om meer te bewegen in de tuin te plaatsen zodat de mensen terzelfdertijd konden genieten van de buitenlucht. We dienden hiervoor een subsidiedossier in bij Cera, die dit project genegen was en ons bij de aankoop van de fietsbanken financieel gesteund hebben, waarvoor dank.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.