Home > Betaalbaar woonproject Kaleshoek in deelgemeente Westkerke in de steigers

Betaalbaar woonproject Kaleshoek in deelgemeente Westkerke in de steigers

Geschreven op 13 april 2022 om 19:03 door Mario De Wilde

Wonen in Oudenburg blijft hot. Na de vlotte verkoop van het hedendaags woonproject Bellerochelaan in hartje Oudenburg, lanceren WVI en de stad Oudenburg vandaag de verkoop van het betaalbaar woonproject Kaleshoek in deelgemeente Westkerke. In totaal worden er 23 bouwkavels in een mix van open en halfopen bebouwing op de markt gebracht. Inwoners die willen verhuizen, mensen die in Oudenburg werken of een band met de stad kunnen aantonen, krijgen voorrang.

Samen met de stad realiseert WVI in totaal 23 bouwkavels langs de Pardoenstraat, vlakbij het centrum van Westkerke. “8 kavels zijn bestemd voor open bebouwing en 15 voor halfopen bebouwing”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Er werd gekozen voor een variatie aan woontypes. Zo proberen we in te spelen op de verschillende bouwwensen van onze toekomstige kopers. Denk maar aan het ruim aanbod koppelwoningen en vrijstaande woningen met de keuze uit een plat of hellend dak, maar ook betaalbaarheid vormt een belangrijke troef. De oppervlaktes van de kavels varieert van 336 m² tot 546 m². De grondprijzen starten vanaf 73.900 euro voor een halfopen bebouwing.”

“In het woonproject Kaleshoek staat ‘woonkwaliteit’ centraal”, zegt schepen Romina Vanhooren. “Zo kennen de bouwloten een goede zonoriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen, maar ook om maximaal van je tuin te genieten. Voor een rustig en harmonieus straatbeeld werd een kleurenprofiel voor de afwerkingsmaterialen vastgelegd via de verkavelingsvoorschriften. Bovendien is een grote waaier aan volumetrische vrijheid voorzien, zodat elke bouwer een unieke woning kan realiseren die aan zijn eigen woonwensen voldoet en toch een eenheid zal vormen met de andere woningen.”

Naast goed doordachte bouwvoorschriften, werd ook het openbaar domein onder de loep genomen. Zo worden verschillende materialen zoals uitgewassen beton, asfalt en kleinschalige materialen gebruikt voor een duurzame uitstraling en er is ook ruimte voor water en groen (waterbuffering, groenzone en bomen) die voor een aangename sfeer zullen zorgen. Bovendien werd ook een doorsteek voor traag verkeer voorzien naar de Gistelsesteenweg.

“Met WVI zetten we ook in op het concept van aanpasbaar bouwen en levenslang wonen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. “Zo kunnen op de middelgrote bouwloten ook nieuwe woonvormen zoals zorg- of kangoeroewoningen gerealiseerd worden. De meest duurzame woning is er één waarin je levenslang kan genieten. Door vooruitziend te bouwen, kan je je woning zo ontwerpen en inrichten dat je er ook op latere leeftijd nog perfect in kan leven zonder zware verbouwingen te doen.”

“We willen met dit betaalbaar aanbod startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners de kans te geven om zelf nog een woning te bouwen met een aannemer en architect naar keuze”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. “Binnen het project bouwt sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel momenteel ook nog 15 sociale huurwoningen”, vult schepen Romina Vanhooren aan.

Foto (v.l.n.r.) Johan Proot, directeur investeringsprojecten WVI, Stijn Aelter, projectverantwoordelijke WVI, Anthony Dumarey, burgemeester Oudenburg, Geert Sanders, algemeen directeur WVI en Romina Vanhooren, schepen Oudenburg

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.