Home > Bestuurster gekneld in voertuig na zware botsing met vrachtwagen in Diksmuide

Bestuurster gekneld in voertuig na zware botsing met vrachtwagen in Diksmuide

Geschreven op 22 mei 2023 om 12:18 door Mario De Wilde

Deze ochtend iets na 8 uur gebeurde een zwaar ongeval op de Oostendestraat te Leke, deelgemeente van Diksmuide. Een bestuurster van een Fiat Fiorino, afkomstig uit Gentbrugge, was op weg naar Diksmuide voor archeologische werken, toen ze in botsing kwam met een vrachtwagen, geladen met een pallet zakken gips. Door de klap belandde de vrachtwagen een 50-tal meter verder aan de linkerkant van de weg in de gracht. De zakken gips scheurden open en kwamen op het fietspad en in de gracht terecht. De Fiat tolde even rond en kwam in de zijberm tot stilstand.

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurster van de Fiat te bevrijden. Ze zat gekneld met de onderste ledematen en liep daarbij zware verwondingen op. De bestuurder van de vrachtwagen kon op eigen kracht uit zijn zwaar gehavende vrachtwagen klimmen, maar werd toch gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Het wegdek lag bezaaid met brokstukken en er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Oostendestraat in Leke zal zeker nog tot de middag afgesloten blijven voor het verkeer om de verkeersdeskundige onderzoek te laten uitvoeren en daarna de takel- en opruimingswerken te kunnen doen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.