Home > Bestuur van Jong N-VA Brugse Vrije kiest nieuwe voorzitter: Sam Vandoorne uit Zedelgem

Bestuur van Jong N-VA Brugse Vrije kiest nieuwe voorzitter: Sam Vandoorne uit Zedelgem

Geschreven op 9 januari 2023 om 09:07 door Mario De Wilde

Eind 2022 (aansluitend de WK-finale op 18 december 2022) kwamen de N-VA-jongeren van Brugge en omstreken samen om een nieuw bestuur te kiezen voor de koepelafdeling Jong N-VA Brugse Vrije. De aanleiding daarvoor was het vertrek van voormalige voorzitster Ilse Coopman. Zij geeft de fakkel door aan Sam Vandoorne uit Zedelgem. “Na acht jaar dienst was het tijd om ander jong geweld een kans te geven. Ik blijf mijn engagement houden en hoop vooral jongeren een stem te geven in de gemeenteraad.”, geeft Ilse aan.

Zij zet een stap opzij nu Ilse binnenkort Dirk Barbier komt te vervangen in de Brugse gemeenteraad, maar blijft ook wel aan als voorzitster van Jong N-VA Brugge. De koepelafdeling heeft een ruimer werkingsgebied en strekt zich uit van de kust (Blankenberge en Knokke), naar de omliggende gemeenten van Brugge tot Torhout. De N-VA-jongeren uit de verschillende gemeenten bundelen samen de krachten voor politieke acties en activiteiten.

De leden uit de regio verkozen Sam Vandoorne (uit Zedelgem) als nieuwe voorzitter van de koepel.
“Ik ben heel tevreden dat mijn werk als ondervoorzitter in het verleden heeft gesmaakt en dat we ons werk met een sterke ploeg terug kunnen verder zetten: politiek op een aangename manier onder de jongeren brengen!”, zegt Sam. Daarnaast werden sterkhouders Branco François (gemeenteraadslid in Beernem) en Arnout Verstraete (uit Oostkamp) herverkozen als respectievelijk ondervoorzitter en penningmeester. Dylan Volckaert (uit Torhout) kreeg het vertrouwen als nieuwe secretaris van de afdeling.

“Met deze enthousiaste ploeg hebben we alles in huis om de weg uit te zetten naar het verkiezingsjaar 2024. Vanuit Jong N-VA versterken we elkaar en geven we jongeren kansen in de politiek voor de Brugse regio. In onze regio hebben we nood aan een alternatief voor de ‘oranje’ burgemeesters, met de jongeren uit onze regio willen we werken aan een ander en fris verhaal in de verschillende gemeenten.”, geeft Arnout aan.

Emma Casteleyn, Lars De Coster (beiden uit Zedelgem), Julian Lopez (uit Oostkamp) verlengden hun mandaat als bestuurslid. Nieuwe gezichten in het bestuur zijn Dieter Cnockaert (uit Jabbeke), Tijl Lingier (uit Brugge), William Brysse (uit Beernem) en Xander Loeters (uit Oostkamp).

Foto van links naar rechts: Pol Van Den Driessche (peter-gemeenteraadslid), Nele Caus (meter-gemeenteraadslid), Dylan Valckaert (secretaris), Tijl Lingier (bestuurslid), Ilse Coopman (bestuurslid-gemeenteraadslid), Branco Francois (ondervoorzitter-gemeenteraadslid), Sam Vandoorne (voorzitter), William Brysse (bestuurslid). Niet op de foto: Emma Casteleyn (bestuurslid), Lars De Coster (bestuurslid), Dieter Cnockaert (bestuurslid), Julian Lopez (bestuurslid), Arnout Verstraete (penningsmeester) en Xander Loeters.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.