Home > Bestuur Langemark-Poelkapelle trakteerde voorschoolse opvang op ontbijt en premie

Bestuur Langemark-Poelkapelle trakteerde voorschoolse opvang op ontbijt en premie

Geschreven op 24 oktober 2022 om 11:18 door Mario De Wilde

Het lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle trakteerde onthaalouders en uitbaters van crèches uit de gemeente op een ontbijt om hen te bedanken voor hun inzet. Elk ontvanginitiatief ontving bovendien een lokale premie van 450 euro. Het ontbijt werd georganiseerd naar aanleiding van de Week van de Kinderopvang. Met het ontbijt wilde het bestuur alle opvanginitiatieven bedanken voor hun inzet van de afgelopen tijd. Op dit moment zijn er vijf onthaalouders en vier crèches actief in de gemeente. Zij vangen samen meer dan 120 kinderen op. Vanaf november komt er ook één nieuwe onthaalouder bij.

Om lokale opvanginitiatieven te ondersteunen voorziet het bestuur tijdens deze legislatuur (2022-2025) jaarlijks een bedrag van € 5.000, goed voor een totale investering van € 20.000. In samenspraak met de opvanginitiatieven werd op het Lokaal Overleg Kinderopvang een reglement uitgewerkt voor een premie. Elk opvanginitiatief dat aan het reglement voldoet, ontvangt zaterdag voor € 450 aan aankoopbonnen. De extra centen kunnen gespendeerd worden aan zaken zoals voeding en extra spel- en knutselmateriaal.

Op foto herken je zittend vlnr: Griet Wydhooge, Joyce Deraedt, Heidi Coppenolle en Jolien Arfeuille; Staand vlnr: Laurent Hoornaert, Dominique Cool, Kiani Wyffels, Els Pauwels, Stephanie Jonckheere, Ilse Termote, Kristien Cheroutre, Lindsay Viaene, Martine Rivière, Delfien Denorme, Eveline Arfeuille en Peter Vantomme

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.