Home > Beste sherry-cocktail bartender Robbe Dupon opent begin juli pop-up in Brugge

Beste sherry-cocktail bartender Robbe Dupon opent begin juli pop-up in Brugge

Geschreven op 18 juni 2024 om 07:36 door Mario De Wilde

Op woensdag 3 juli opent bartender Robbe Dupon (26) pop-up cocktailbar Jacobius in Hof de Plezance. Deze jonge, gepassioneerde en enthousiaste bartender heeft zijn hart verloren aan de hospitality scene. Hij fantaseert, ontdekt, brouwt, componeert en ontwerpt smaaksensaties. Je vindt hem tot eind september terug achter de bar, waar hij zijn creativiteit kwijt kan in het creëren van unieke cocktails en mocktails.

Jacobius is de perfecte mix van Jacob en ‘bi us’. Jacob staat voor de naam van zijn grootmoeder, die woonde in Brugge en waar zijn voorliefde voor de stad waarin hij opgegroeid is, is ontstaan. ‘bi us’ verwijst naar ‘bij ons’ in het West-Vlaams, want samen met zijn partner Doñana Vandyck vormen ze het gezicht achter Jacobius. Met de woordelijke blend van beide, wil Robbe de hartelijke, warme, huiselijke sfeer waar hij naar streeft, beschrijven. In Jacobius staan gastvrijheid en lokale producten centraal. Met een reeks van creatieve cocktails is hij van plan om lokale én reizende gasten te tonen wat ademt en bruist in Brugge.

Tot nu toe lag de focus voor Robbe op cocktailcatering met StraightUpDrinks, al droomt hij ervan in de toekomst een vaste plek te creëren om met Jacobius het verhaal verder te schrijven. “De ervaringen die ik heb opgedaan, waaronder mijn tijd bij Willem Hiele, het winnen van de Don Papa competitie, talloze evenementen en recentelijk een internationale ervaring in Londen bij één van de world’s 50 best bars “A bar with shapes for a name” zijn een bron van inspiratie, genereren nieuwe ideeën en verbreden mijn kennis. Deze waarden deel ik graag verder en vertaal ik in nieuwe creaties.”

“Robbe is een top bartender die kwaliteit levert, verantwoordelijkheid neemt en professioneel is, hij laat alle events vlot verlopen!” – Charlotte Pillen, Hierbas de las Dunas

“Robbe heeft een ontzettend grote passie, toewijding en inzet om het steeds beter én grootser aan te pakken.” – Catarina Santos, Graham’s

Jacobius, Hof de Plezance (bereikbaar via terras Republiek of straat Boterhuis)

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.