Home > Beroep aangetekend tegen aanleg kunstgras voetbalveld in Keiem

Beroep aangetekend tegen aanleg kunstgras voetbalveld in Keiem

Geschreven op 30 juni 2020 om 09:21 door Mario De Wilde

Afgelopen donderdag diende het Vlaams Departement Omgeving beroep in tegen de komst van een nieuw kunstgras voetbalveld op de bestaande Keiemse sportsite aan de Tervaetestraat. Het college van burgemeester en schepenen gaf op 19 mei groen licht voor de aanleg van dit nieuwe terrein. Het nieuwe kunstgrasveld zou er komen in afwachting van een definitieve verhuis van de Keiemse voetbalterreinen naar een nieuwe locatie in het dorp.

Procedure

Op 19 mei verleende het stadsbestuur een vergunning van vijf jaar voor de aanleg van een kunstgrasveld, het plaatsen van nieuwe afsluiting, nieuwe dug-outs en nieuwe ballenvangers op de bestaande sportsite in de Tervaetestraat in Keiem. Donderdag 25 juni diende het Vlaamse Departement Omgeving beroep in tegen de komst van het nieuwe kunstgrasveld. Het departement oordeelt dat er geen wettelijke vergunningsbasis is voor het kunstgrasveld. De provinciale deputatie is nu aan zet en beslist  uiterlijk 25 november 2020 of ze het beroep van het Departement Omgeving volgt of niet. Het stadsbestuur nam ondertussen een studie- en adviesbureau onder de arm om de belangen van het stadsbestuur te behartigen binnen de beroepsprocedure.

Sportsite Keiem

Sporting Keiem is een grote en bloeiende voetbalclub, waardoor de velden veel intensiever gebruikt worden dan het aantal speeluren waarvoor ze uitgerust zijn. Hierdoor kijkt de club al lang uit naar meer en betere velden. Het stadsbestuur wil met het nieuwe kunstgrasveld een tijdelijke oplossing bieden aan de club, tot ze definitief kunnen verhuizen naar de nieuwe nog aan te leggen sportsite in Keiem. In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan worden zoekzones ten zuiden van de gemeentekern naar voor geschoven voor de realisatie van de nieuwe sportsite.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.