Home > Bereid je goed voor op het natte seizoen: drie tips!

Bereid je goed voor op het natte seizoen: drie tips!

Geschreven op 15 augustus 2023 om 18:01 door Mario De Wilde

We zijn nog volop aan het genieten van de zomer. Er is nog flink wat zon voorspelt in West-Vlaanderen en daarom gaan we er met zijn allen lekker op uit. Toch nadert deze zomer zijn einde. De laatste echt warme weken zijn ingegaan en het is tijd om je voor te bereiden op die koude, natte dagen. In het noordwesten van Europa hebben we nou eenmaal de brute pech dat we veel maanden van het jaar met regen doorkomen. Goed waterbeheer in de tuin is daarom van uiterst belang. Benieuwd naar hoe jij dat doet? Lees snel verder!

Verhogen van het terras
Ten eerste maak je gebruik van terrasdragers. Deze worden gebruikt om vloeren of terrassen te verhogen. Zo bieden ze een stabiele ondersteuning en ruimte tussen de grond en de planken van het terras. Vooral in de tuin komt dat met vele voordelen. Doordat je een open ruimte creëert tussen de platen en de ondergrond is er voldoende ruimte voor waterafvoer. Regenwater wordt zo gemakkelijk afgevoerd en zal zich niet gaan ophopen. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijke ventilatie, wat vochtvorming tegengaat. Terrasdragers online kopen gaat gemakkelijk met opties voor elke tuin!

Bescherm de tegels
Heb je tegels in de tuin? Dan kun je deze maar beter goed beschermen. Vooral waterophoping en temperatuurwisselingen kunnen een negatieve invloed hebben op je mooi gelegde tuintegels. Water dat onder de tegels blijft zitten, zal in de wintermaanden bevriezen en uitzetten. Dit kan de tegels doen barsten. Een drainagemat van Storax gaat dat tegen. Deze mat isoleert en beschermt de tegels, en zorgt voor een goede vochtregulatie.

Planten die de winter doorkomen
Tot slot is een goede manier om water in je tuin te reguleren het planten van veel groen. Planten absorberen tal van water uit de bodem. Overtollig water in de grond wordt zo verminderd. Dit is vooral fijn na een hevige regenbui. Naast dat dit zorgt voor een juiste vochtregulering, zorg je er zo ook voor dat je tuin er de gehele winter goed uitziet. Kies natuurlijk wel planten die goed tegen de kou kunnen, zoals Sneeuwbal, Winterjasmijn en Hulst.

Zoals je ziet, kun je de tuin maar beter voorbereiden op die koude en natte dagen. Het verhogen van het terras met terrasdragers zorgt voor een goede ventilatie en voldoende ruimte voor waterafvoer. Daarnaast houdt een drainagemat je tegels intact en zullen ze niet breken. Tot slot helpen planten je bij het opnemen van overtollig water. Zo, nu jij je tuin goed hebt voorbereid op de natte dagen, kun je er alvast naar uitkijken om er volgende zomer weer lekker van te genieten!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.